ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαρδινέρο: «Μου έδειξε εμπιστοσύνη ο Παπαπαναγή – Δεν μας επηρέασε ο αποκλεισμός από τον Απόλλωνα»

Σαρδινέρο: «Μου έδειξε εμπιστοσύνη ο Παπαπαναγή – Δεν μας επηρέασε ο αποκλεισμός από τον Απόλλωνα»

Ο Αντριάν Σαρδινέρο σε συνέντευξη του στο gazzetta.gr μιλάει για την παρουσία του στο Ηράκλειο στο πρώτο μισό της σεζόν, για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του ΟΦΗ και για τον κόσμο της ομάδας που λείπει από τις εξέδρες του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ ο Αντριάν Σαρδινέρο είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει στον ΟΦΗ στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ο 30χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός έφτασε στο Ηράκλειο το καλοκαίρι, έχοντας πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες από τον Περικλή Παπαπαναγή, τον οποίο γνώριζε από τον Απόλλωνα Λεμεσού, και έχοντας γοητευτεί από το πρότζεκτ της ομάδας.

Για τον Σαρδινέρο το να εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον δεν ήταν δύσκολο. Η φιλοσοφία των Ισπανών άλλωστε είναι πολύ κοντά στην ελληνική, ενώ το πέρασμά του τα προηγούμενα χρόνια στην Κύπρο έκαναν ακόμα πιο εύκολη τη μετάβαση στην πραγματικότητα της Ελλάδας.

«Το συμβόλαιο μου στον Απόλλωνα Λεμεσού τελείωνε. Είχα μιλήσει με τον Περικλή Παπαπαναγή τον οποίο γνώριζα από τον Απόλλωνα και είχαμε καλή σχέση. Μου μίλησε για τον ΟΦΗ με τα καλύτερα λόγια, ήρθαμε σε επαφή και μου έδειξε εμπιστοσύνη να πάω εκεί. Όλα έγιναν γρήγορα. Ο Γιώργος Σαμαράς μίλησε με τον ατζέντη μου και όλα έκλεισαν. Είχα καλές συστάσεις για τον ΟΦΗ και δεν το σκέφτηκα πολύ για να υπογράψω», αναφέρει ο Σαρδινέρο στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr.

«Με τον κόσμο στην έδρα μας θα ήταν διαφορετικά»
Στο πρώτο μισό της σεζόν, ο ΟΦΗ βρίσκεται μέσα στον στόχο της εξάδας, καθώς βρίσκεται δύο βαθμούς μακριά από αυτήν, ωστόσο αν είχε εκμεταλλευτεί την έδρα του σίγουρα θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη θέση. Ο Σαρδινέρο πάντως ως τώρα βάζει συνολικά θετικό πρόσημο στην πορεία της ομάδας.

«Είναι λίγο περίεργο για όλους. Ήταν δύσκολο γιατί η ομάδα είχε αρκετούς νέους παίκτες και δεν είχαμε μεγάλο διάστημα προετοιμασίας. Δεν είχε διαμορφωθεί ακόμα όλο το ρόστερ όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν. Η ομάδα ήταν νεανική και θέλαμε χρόνο προσαρμογής. Έχουμε κάνει καλά ματς, είχαμε και ατυχίες στα αποτελέσματα, αλλά η σεζόν έχει αρκετό δρόμο. Βλέπω ότι ως τώρα η σεζόν έχει θετικό πρόσημο, αλλά σαφώς και έχουμε να βελτιώσουμε πράγματα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Υπάρχουν ομοιότυπες με το κυπριακό. Είναι τέσσερις ομάδες που έχουν πάρει διαφορά, αλλά μετά υπάρχουν αρκετές ομοιότητες στις υπόλοιπες», τονίζει, προσθέτοντας πως αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με τον κορονοϊό και το «Γεντί Κουλέ» είχε κόσμο, τότε ο ΟΦΗ δεδομένα θα είχε μαζέψει περισσότερους βαθμούς στην έδρα του, όπου μέχρι στιγμής μετράει μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες σε επτά ματς:

«Το μήνυμα του προπονητή μας είναι να βελτιωθούμε παντού. Να γίνουμε αποτελεσματικοί στην επίθεση, να γίνουμε πιο συμπαγείς στην άμυνα και μετά θα έρθουν τα αποτελέσματα. Όταν βελτιώνεσαι, αυτά έρχονται. Το θέμα είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να δούμε πως θα είμαστε. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης, στο σπίτι μας πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί και να πάρουμε αποτελέσματα, κάτι που είναι σημαντικό. Η απουσία του κόσμου έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες, αλλά κυρίως έχει επηρεάσει τον ΟΦΗ που οι εξέδρες είναι πολύ κοντά στο γήπεδο. Δεν είχα τη δυνατότητα μέχρι στιγμής να το βιώσω, άλλα μου έχουν πει ότι είναι φανταστικό. Είναι σίγουρο ότι θα ήμασταν δυνατότεροι με τον κόσμο μας».

«Στον ΟΦΗ δίνουν σημασία στην καλή ατμόσφαιρα και στο ωραίο ποδόσφαιρο»
Στον ΟΦΗ, όπως τονίζει ο Σαρδινέρο, δίνουν μεγάλη σημασία στο οικογενειακό κλίμα και στην ταυτότητα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Οι νίκες προφανώς και έχουν σημασία, με την κρητική ομάδα όμως να παίζει πάντα το δικό της στυλ ποδοσφαίρου.

«Είναι ένας σύλλογος με μια φιλοσοφία συγκεκριμένη. Δίνουν σημασία στην καθημερινή δουλειά, στους παίκτες ατομικά και στο να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Από τον πρόεδρο, τους ανθρώπους στη διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τους παίκτες. Αυτό μου έκανε εξαιρετική εντύπωση για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Τους αρέσει να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο. Να έχουμε την κατοχή, να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και να νικάμε φυσικά, αλλά με το στυλ του ΟΦΗ. Δίνουν μεγάλο βάρος σε αυτό», επισημαίνει ο Σαρδινέρο.

Σύμφωνα με τον Ισπανό εξτρέμ, ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός από τον Απόλλωνα Λεμεσού δεν επηρέασε τον σύλλογο, ενώ στη συνέχεια οι ατυχίες με τους πολλούς τραυματισμούς κόστισαν:

«Δεν το βλέπω έτσι. Δεν νομίζω ότι μας επηρέασε ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Η ομάδα τότε διαμορφωνόταν ακόμα και υπήρχαν τραυματισμοί. Ήταν τα πρώτα ματς της σεζόν ακόμα. Έπειτα το αφήσαμε πίσω και επικεντρωθήκαμε στο πρωτάθλημα. Δεν νομίζω ότι μας στοίχισε ψυχολογικά. Όσο για τους τραυματισμούς, ήταν ατυχία. Από την αρχή είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Δεν είχαμε ποτέ όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως. Η αλήθεια είναι πως δεν ήμασταν τυχεροί σε αυτό».

«Μου αρέσει που αγωνίζομαι στην κορυφή της επίθεσης»
Στον ΟΦΗ ο Γιώργος Σίμος χρησιμοποιεί τον Σαρδινέρο πλέον ως φορ. Ο ίδιος παραδέχεται πως η φυσική του θέση είναι στα άκρα της επίθεσης, ωστόσο ο νέος ρόλος που έχει τον ικανοποιεί.

«Έπαιζα πάντα σαν εξτρέμ στην καριέρα μου. Σε ένα ματς με τον Ατρόμητο έπαιξα σαν εννιάρι και από τότε παίζω εκεί. Πήγα καλά, ο κόουτς μου έδειξε εμπιστοσύνη σε αυτή τη θέση και αισθάνομαι καλά. Το σημαντικό είναι να παίζω και αν ο προπονητής με θέλει εκεί ή στα άκρα θα το κάνω. Μου αρέσει πάντως να αγωνίζομαι στην κορυφή της επίθεσης», λέει ο Σαρδινέρο, ο οποίος προσθέτει αναφορικά με το αν στον ΟΦΗ πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του:

«Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου αλλά αισθάνομαι καλά, έχω κάνει καλά ματς μέχρι στιγμής. Είναι από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου ως τώρα, αλλά και στην Κύπρο και στην Ισπανία είχα επίσης καλές στιγμές. Τώρα περιμένω μέχρι το τέλος της σεζόν να βελτιωθώ κι άλλο και μακάρι αυτή να αποδειχθεί η καλύτερη σεζόν στην καριέρα μου».

«Ευχαριστημένος στο Ηράκλειο, ευτυχισμένος στον ΟΦΗ»
Ο Σαρδινέρο περνάει όμορφα στο Ηράκλειο, αν και ο κορονοϊός δεν του έχει επιτρέψει να δει την πόλη όσο θα ήθελε.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση με τον κορονοϊό. Είχαμε την καραντίνα, ήμασταν αναγκασμένοι να μένουμε σπίτι και έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε. Το Ηράκλειο μου αρέσει πολύ όπως και η Κρήτη. Το καλοκαίρι έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις τις παραλίες, ο κόσμος είναι πολύ καλός και είμαστε ευχαριστημένοι με τη ζωή στο Ηράκλειο. Μακάρι να μπορέσουμε να γευτούμε περισσότερα όταν περάσει όλο αυτό», υπογραμμίζει ο 30χρονος Ισπανός εξτρέμ.

Όσο για το μέλλον του; Ως Ισπανός κάποια στιγμή θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή δηλώνει ευτυχισμένος στον ΟΦΗ και σκέφτεται μόνο αυτόν.

«Έχω διετές συμβόλαιο και δεν σκέφτομαι το μέλλον μου. Θέλω να πετύχω στον ΟΦΗ και είμαι χαρούμενος στην ομάδα. Πιστεύω και στον ΟΦΗ ότι είναι ευχαριστημένοι με έμενα. Τώρα στο μέλλον δεν ξέρω τι θα συμβεί. Σίγουρα θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Ισπανία για να είμαι κοντά και στην οικογένειά μου. Αλλά είμαι ευτυχισμένος στον ΟΦΗ και σκέφτομαι μόνο αυτόν».

Πηγή: gazzetta.gr

The post Σαρδινέρο: «Μου έδειξε εμπιστοσύνη ο Παπαπαναγή – Δεν μας επηρέασε ο αποκλεισμός από τον Απόλλωνα» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top