Ψήφισμα Έκτακτης Συνεδρίασης Συγκλήτου Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Ψήφισμα Έκτακτης Συνεδρίασης Συγκλήτου  Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Εκτάκτως συνήλθε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου την Τρίτη 05 Ιανουαρίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: "Ψήφισμα για τον θάνατο του Ιδρυτού του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και Προέδρου του Συμβουλίου του Μιχαήλ Γ. Λεπτού"

Η Σύνοδος κατέληξε στην έκδοση ψηφίσματος, ως ακολούθως:
Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Μιχαήλ Γ. Λεπτός υπήρξε χαρισματική προσωπικότητα με πρωτοποριακή επιχειρηματική σκέψη και ολοκληρωμένη διαχρονικά αντίληψη της εθνικής και κοινωνικής πραγματικότητας στη Κυπριακή Δημοκρατία.
Καρπός της δημιουργικής του ικανότητας, πλέον των άλλων έργων του, υπήρξε και η ίδρυση και λειτουργία του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Νεάπολις Πάφου, ως μοχλός δημιουργικής ανάπτυξης και προσφοράς στην κοινωνία και ευρύτερα στη κυπριακή Δημοκρατία.


Κατά τη δεκαετή πλέον λειτουργιά του, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ανέδειξε χιλιάδες αποφοίτους σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο και απασχόλησε πληθώρα εξεχόντων πανεπιστημιακών δασκάλων από την Κύπρο και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου Ανώτατων Σπουδών αριστείας και ακαδημαϊκής πρωτοπορίας.


Τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήρια προς τους οικείους του, διαβεβαιώνοντας τους για την σταθερή τους προσήλωση προς το όραμα και τις αξίες, για τις οποίες ο Εκλιπών αγωνίστηκε και υπηρέτησε σε όλο τον βίο του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Για τέσσερα θετικά σημεία στην πρώτη συνάντηση μίλησε με Έρχιουρμαν

ΠτΔ: Για τέσσερα θετικά σημεία στην πρώτη συνάντηση μίλησε με Έρχιουρμαν

Για τέσσερα θετικά σημεία που προέκυψαν από την πρώτη συνάντησή του με τον νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων,  Τουφάν Έρχιουρμαν, μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Χασίμ Ντιάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE