ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Δευτέρα 11/01

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Δευτέρα 11/01

Η επίσκεψη της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ και οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, η πρώτη ημέρα του lockdown, η πίεση στο σύστημα υγείας λόγω των αυξημένων εισαγωγών από περιστατικά κορωνοϊού στα νοσηλευτήρια και οι διαφορές Προεδρικού με Γενικό Ελεγκτή, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού Κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Λουτ: Ξεκινά σήμερα επαφές με στόχο «ένα βήμα μπροστά»» γράφει ότι η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ θα έχει συναντήσεις σήμερα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ και εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει ένα βήμα μπροστά, ξεκινώντας να κτίζει το αποτέλεσμα που δύναται να προκύψει από την άτυπη πενταμερή. Αλλού γράφει ότι υπήρξε συμμόρφωση σε μεγάλο βαθμό στα νέα μέτρα κι ότι από τους 7.075 ελέγχους υπήρξαν 82 καταγγελίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο κόκκινο βρίσκεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα δημοσιεύει το β΄ μέρος της συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας υπό τον τίτλο «Προσφέρει εκδούλευση ο γενικός ελεγκτής» και γράφει ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η κατάσταση με τον γενικό ελεγκτή επιδεινούται συνεχώς, γεγονός που το έθεσε και στον ίδιο. Αλλού γράφει ότι ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα της καραντίνας με τον κόσμο να είναι ήδη εξοικειωμένος τόσο με την ιδέα του περιορισμού όσο και με τη διαδικασία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο διαχειριστής της σελίδας στήριξης του γενικού ελεγκτή στο facebook είναι ο πρώην διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο οποίος σύμφωνα με δικαστική απόφαση τελούσε σε «σύγχυση στο μυαλό» και επιχείρησε με μη αληθή στοιχεία να καταδικάσει κοινοτάρχη.
 
«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Αγώνας για επιβίωση» γράφει ότι πάνω από 100.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και πάνω από 25.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται ξανά από χθες επί ξύλου κρεμάμενοι, με τον φόβο τι θα φέρει η επόμενη μέρα και ότι ο τομέας των κατασκευών κρατάει με ανοιχτές τις μηχανές. Αλλού γράφει ότι στα δάκτυλα του ενός χεριού μετράμε τις διαθέσιμες κλίνες λόγω των αυξημένων εισαγωγών από περιστατικά κορωνοϊού και ότι ξεπέρασαν τις κόκκινες γραμμές οι ΜΕΘ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μέχρι 1 δις μειώνονται οι κρατικές εγγυήσεις ενώ η Κυβέρνηση καλεί σε διάλογο τα κόμματα για να εξευρεθεί έδαφος συγκλίσεων.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Στην Κύπρο η Λουτ υπό τη σκιά των ΄δύο κρατών’» γράφει ότι τις προκλήσεις ενόψει της άτυπης πενταμερούς καταγράφει η έκθεση Γκουτέρες που δόθηκε ως ανεπίσημο έγγραφο στο Συμβούλιο Ασφαλείας χωρίς ωστόσο σε αυτή να συμπεριλαμβάνεται αναφορά σε ομοσπονδία. Αλλού γράφει ότι τα ανεπαρκή και αντιφατικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σε σχέση με την διαχείριση της πανδημίας οδήγησαν και πάλι σε νέο lockdown, το οποίο εφαρμόζεται ήδη από χθες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κρίση του κορωνοϊού βρήκε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σε κατάσταση φτώχειας ή και κοινωνικού αποκλεισμού λόγω πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top