Tο ξέρατε; Γιατί ο καφές σε κάνει να θέλεις να πηγαίνεις συνέχεια τουαλέτα;

Tο ξέρατε; Γιατί ο καφές σε κάνει να θέλεις να πηγαίνεις συνέχεια τουαλέτα;

Συμβαίνει σε πολύ κόσμο, ο πρωινός καφές να σε ξυπνάει και ταυτόχρονα να σε στέλνει στην τουαλέτα. Τι περιέχει αυτό το αφέψημα και ανατινάζει τα έντερά σου;

Ο καφές αυξάνει τις συστολές των εντέρων οι οποίες ενεργοποιούν το αίσθημα επείγοντος, όσο τα κόπρανά σου ταξιδεύουν στο έντερό σου.

Πριν από δύο δεκαετίες, ο Dr Satish Rao, του πανεπιστημίου Regents της Georgia, διεξήγαγε μία έρευνα για να μετρήσει τη διαφορά πίεσης σε διάφορα σημεία του εντέρου. Οι συμaμετέχοντες κατανάλωσαν την ίδια ποσότητα καφέ με καφεϊνη, καφέ χωρίς καφϊνη, ζεστό νερό και ένα μπέργκερ μέσα σε διάστημα 10 ωρών.

Το φαγητό ενεργοποίησε τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στα εσωτερικά των συμμετεχόντων. Ο καφές όμως, προκάλεσε εξίσου δυνατές συσπάσεις στο έντερο με το μπέργκερ, δηλαδή 60% δυνατότερες από το νερό και 23% δυνατότερες από τον ντεκαφεϊνέ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έκτακτο σχέδιο για πυρόπληκτους: Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ενέκρινε το σχέδιο €15,5 εκ. για ζημιές στη γεωργία

Έκτακτο σχέδιο για πυρόπληκτους: Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ενέκρινε το σχέδιο €15,5 εκ. για ζημιές στη γεωργία

Την έγκριση της, υπό όρους, για το έκτακτο Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων για αντιστάθμιση των ζημιών που προκλήθηκαν στη γεωργική παραγωγή και στα μέσα παραγωγής από την πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 23/07/2025 στην επαρχία Λεμεσού, συνολικού προϋπολογισμού €15,5 εκατομμύρια, αποφάσισε η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Στέλλα Μιχαηλίδου με απόφαση που εξέδωσε, την 30η Ιουλίου 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE