ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λιονέλ Μέσι: Οι βραδιές που θέλει να ΞΕΧΑΣΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Λιονέλ Μέσι: Οι βραδιές που θέλει να ΞΕΧΑΣΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ήττα στον τελικό του ισπανικού σούπερ καπ συνδυάστηκε με την πρώτη κόκκινη κάρτα του Αργεντινού με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Θυμηθείτε τις «μαύρες σελίδες» στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι…

Το ντεμπούτο με την εθνική Αργεντινής
Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν καλές αναμνήσεις από την πρώτη τους συμμετοχή με την εθνική ομάδα της χώρας τους. Όχι, όμως, ο Λιονέλ Μέσι. Και αυτό γιατί το ντεμπούτο του κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Στις 17 Αυγούστου του 2005, ο Αργεντινός φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της «αλμπισελέστε», σε ένα φιλικό απέναντι στην Ουγγαρία. Ο 18χρονος άσος μπήκε ως αλλαγή στο 64’ και ένα λεπτό αργότερα αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, για αγκωνιά σε αντίπαλο. Και βάση των όσων ακολούθησαν στη συνέχεια με την εθνική, εκείνη η αρχή ήταν… το ήμισυ του παντός.

Οι δύο σερί αποκλεισμοί από Ρόμα και Λίβερπουλ
Το 2017 ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην περίφημη “Remontada” της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν, όμως τα επόμενα δύο χρόνια βίωσε σκληρούς αποκλεισμούς στο Champions League. Και μάλιστα, ο ένας ήταν πιο οδυνηρός από τον άλλον. Το 2018, η Ρόμα ανέτρεψε το 4-1 του πρώτου αγώνα και με 3-0 στο Ολίμπικο προκρίθηκε στα ημιτελικά. Ένα χρόνο μετά, ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να «γυρίσει» το 3-0 του Καμπ Νου και με σκορ 4-0 στο Άνφιλντ να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Η βραδιά που δεν έγινε «Μαραντόνα»
Η «σκιά» του σπουδαίου «Ντιεγκίτο» σκέπασε για πάντα την παρουσία του Λιονέλ Μέσι με την εθνική ομάδα της χώρας του. Όσο κι αν προσπάθησε, ποτέ δεν κατάφερε αυτό που πέτυχε ο «Θεός» με την Αργεντινή. Να την οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου. Είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο Μουντιάλ του 2014, όταν έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Η Γερμανία πήρε… τη μπουκιά από το στόμα της «αλμπισελέστε» και κατέκτησε εκείνη το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφήνοντας τον Μέσι απλά με το βραβείο του MVP του τουρνουά.

Η ταπείνωση από την Μπάγερν
Ποιος να το περίμενε ότι μετά τους δύο σερί οδυνηρούς αποκλεισμούς από Ρόμα και Λίβερπουλ, το… βαρέλι της Μπαρτσελόνα δεν είχε πιάσει ακόμα πάτο. Τον περασμένο Αύγουστο, στο ιδιαίτερο Final-8 του Champions League (λόγω κορονοϊού), ο Μέσι γνώρισε την πιο βαριά και ταπεινωτική ήττα στην καριέρα του. Το 8-2 (!) από την Μπάγερν στον προημιτελικό της Λισαβόνας προκάλεσε τεράστιους τριγμούς στον ισπανικό σύλλογο, με τον Μέσι να ζητά να αποχωρήσει από το Καμπ Νου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά, όμως δεν αποκλείεται το επόμενο καλοκαίρι ο Μέσι να αποτελέσει παρελθόν από την Μπάρτσα.

Οι δύο χαμένοι τελικοί Copa America
Η απώλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014 ήταν η αρχή μιας «καταραμένης» τριετίας για τον Λιονέλ Μέσι. Ακολούθησαν δύο σερί Copa America, το 2015 και το 2016, με την Αργεντινή να φτάνει ισάριθμες φορές στον τελικό της διοργάνωσης. Ωστόσο και τις δύο φορές γνώρισε την ήττα από τη Χιλή στη διαδικασία των πέναλτι. Στον τελικό του 2016, ο Μέσι δε σκόραρε στη «ρώσικη ρουλέτα», με τον ίδιο να ανακοινώνει αμέσως μετά πως αποχωρεί από την εθνική ομάδα, αφού δεν μπόρεσε να την οδηγήσει σε κανένα τρόπαιο. Μετά τις αντιδράσεις των φιλάθλων, όμως, φόρεσε ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Λιονέλ Μέσι: Οι βραδιές που θέλει να ΞΕΧΑΣΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top