ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΘΥΜΑΤΑ ΡΟΖ ΒΙΝΤΕΟ: Η διαρροή που φέρνει…ντροπή και οι θύτες που μένουν καλυμμένοι

ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΘΥΜΑΤΑ ΡΟΖ ΒΙΝΤΕΟ: Η διαρροή που φέρνει…ντροπή και οι θύτες που μένουν καλυμμένοι

Ένα βαρυσήμαντο θέμα που μαστίζει την εποχή, ταλαιπωρεί και καταστρέφει τις ζωές χιλιάδων γυναικών, αναπτύσσεται όλο και περισσότερο με τη ραγδαία εξέλιξη του να φέρνει μεγάλους προβληματισμούς και ανησυχίες στην κοινωνία και κυρίως σε γονείς.

Ο λόγος για τα ροζ βίντεο που πολλές φορές ήρθαμε αντιμέτωποι και παρακολουθήσαμε στα κινητά μας ή σε κινητά φίλων, όπου νεαρά κορίτσια βρίσκονται σε ιδιαίτερα προσωπικές στιγμές μαζί με τους συντρόφους τους.

Στιγμές πάθους ανάμεσα στα ζευγάρια, αλλά και τρόποι προς ένδειξη πόθου των κοριτσιών για τους συντρόφους τους, βιντεοσκοπήθηκαν είτε με τη θέληση τους είτε εν αγνοία τους, με τους δήθεν άνδρες να έχουν στην κατοχή τους το υλικό.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα συγκεκριμένα βίντεο δημοσιοποιούνται ως εκδίκηση για τις κοπέλες που παράτησαν τους συντρόφους τους, με τους ίδιους μάλιστα να απειλούν για κοινοποίηση των βίντεο εάν τα κορίτσια δεν επιστρέψουν στην αγκαλιά τους ή σε άλλες περιπτώσεις ζητούν χρηματικό ποσό για να καταστραφεί.

Πλέον η εποχή του διαδικτύου κάνει το έργο της διαρροής των εν λόγω βίντεο ακόμη πιο εύκολη, αφού σε χρόνο μηδέν βρίσκονται σε μεγάλη αλυσίδα συσκευών με τον κόσμο να θέλει να κοιτάξει μέσα από την «κλειδαρότρυπα» και να το κοινοποιεί όλο και περισσότερο. Τραγικό φυσικά είναι ότι με αυτό τον τρόπο η ίδια η κοινωνία δείχνει να επικροτεί τη χυδαία πράξη του θύτη.

Θλιβερό είναι το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά τα περιστατικά δεν καταγγέλλονται στις Αρχές, αφού οι γυναίκες-θύματα ντρέπονται για αυτό που τους έχει συμβεί και φοβούνται για την περαιτέρω έκταση που μπορεί να πάρει το θέμα. Εξάλλου, πως να το κάνουν όταν η ίδια η κοινωνία στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να τη σημαδέψει, να την κουτσομπολέψει να την κρίνει αλλά και να τη διασύρει περισσότερο, αντί να την προστατέψει, να την στηρίξει και να αποδείξει πως βρίσκεται δίπλα της.

Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές, που τέτοιου είδους περιστατικά σημειώθηκαν με γυναίκες-θύματα γνωστές στο ευρύτερο κοινό λόγω της προβολής τους στην τηλεόραση κυρίως από συμμετοχές τους σε ριάλιτι και εκπομπές. Σε αυτές τις περιπτώσεις εκτός των μεγάλων διαστάσεων που πήραν τα περιστατικά δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ η τιμωρία σε κάποιον θύτη, παρά μόνο σε περιπτώσεις που ο κόσμος έδειξε τη στήριξη του σε αυτές που είχαν την τόλμη να αποκαλύψουν πως έγιναν θύματα αυτών των ανδρών, επειδή απλά για εκείνο το χρονικό διάστημα της ζωής τους, θεωρούσαν ότι οι σύντροφοι τους ήταν άξιοι εμπιστοσύνης.

Την ευθύνη για το θράσος των θυτών που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις, έχει αποκλειστικά η κοινωνία και η πολιτεία που επιβάλλεται να κατανοήσουν ότι τα βίντεο δεν είναι για την πλάκα και το κουτσομπολιό της παρέας, αλλά καταστρέφουν ζωές γυναικών, οι οποίες θα μπορούσαν να ήταν οι μητέρες, οι αδελφές, οι κόρες, οι φίλες μας και το όνομα που οφείλουμε να βγάζουμε στη φόρα είναι αυτό του θύτη και όχι του θύματος.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top