ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις των χαλαρώσεων με κάθε επισημότητα - Πώς θα μοιάζει η 1η Φεβρουαρίου

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις των χαλαρώσεων με κάθε επισημότητα - Πώς θα μοιάζει η 1η Φεβρουαρίου

Μετά και τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Επιστημονική και Συμβουλευτική Ομάδα τέθηκαν επί τάπητος τα σενάρια αποκλιμάκωσης των μέτρων με φόντο την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές αποφάσεις που θ’αφορούν τις χαλαρώσεις αναμένεται ν’ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη (27 Ιανουαρίου) και αυτό θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα και με προηγούμενα ρεπορτάζ οι αποφάσεις που κλειδώνουν αφορούν κυρίως στο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και ειδικότερα των μικρών καταστημάτων, ενώ η επιστροφή των μαθητών της Δημοτικής Εκπαίδευσης πρέπει να θεωρείται επίσης δεδομένη.

Μικρή ‘πισινή’ υπάρχει στο παρόν στάδιο για την επιστροφή των τελειοφοίτων ενώ κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα συμπεριληφθούν επίσης στο πρώτο άνοιγμα.

Τέλος, σε ότι αφορά το κέρφιου, τα sms στο 8998 αλλά και την απαγόρευση συναθροίσεων (ακόμη και σε οικίες) δεν αναμένεται να υπάρξει οποιαδήποτε διαφοροποίηση αφού μετατίθενται για τη δεύτερη φάση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.