Το Βερολίνο χαιρετίζει την έναρξη των διερευνητικών Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά δεν σχολιάζει την ατζέντα

Το Βερολίνο χαιρετίζει την έναρξη των διερευνητικών Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά δεν σχολιάζει την ατζέντα

Το Βερολίνο χαιρετίζει τις απευθείας συνομιλίες των διερευνητικών επαφών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Αντεμπάρ, η οποία πρόσθεσε πως το Βερολίνο στη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας στήριξε τη δυνατότητα τέτοιων συνομιλιών.

Πάντως, σύμφωνα με την ίδια, στην παρούσα φάση δεν πρόκειται η Γερμανία να αναμιχθεί στη σχετική διαδικασία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το ποια θέματα θα τεθούν προς συζήτηση, ποιες λύσεις και ποια βήματα θα αποφασισθούν εκεί, είναι ζήτημα των δύο μερών και θεωρούμε πως δεν είναι σωστό ως εξωτερικοί παράγοντες να σχολιάσουμε τώρα μια διαδικασία που μόλις ξεκίνησε. Όλα τα υπόλοιπα θα τα καθορίσουν μεταξύ τους τα δύο μέρη και ελπίζουμε προτεραιότητα να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, προκειμένου να βρεθεί μια καλή λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Από την γκαλερί στην κάλπη: H σύγκρουση Αννίτας – Χρίστου με φόντο τις βουλευτικές

Από την γκαλερί στην κάλπη: H σύγκρουση Αννίτας – Χρίστου με φόντο τις βουλευτικές

Η υπόθεση με το κολλάζ των νέων πινάκων του Γιώργου Γαβριήλ δεν είναι ζήτημα τέχνης. Είναι ζήτημα πολιτικής. Και πιο συγκεκριμένα, ζήτημα προεκλογικής στρατηγικής, πολιτικής συνέπειας και σύγκρουσης για την ηγεμονία στον χώρο της δεξιάς, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE