ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΠτΔ με τους επιδημιολόγους - Τι συζητήθηκε για τον αριθμό των SMS και το λιανικό εμπόριο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΠτΔ με τους επιδημιολόγους - Τι συζητήθηκε για τον αριθμό των SMS και το λιανικό εμπόριο

Μετά από 2,5 περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί, με την Επιστημονική Ομάδα να παραθέτει τις δικές της θέσεις για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και το νέο στέλεχος του ιού που εμφανίζεται σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ThemaOnline, μπήκαν πολλά θέματα στο τραπέζι και υπήρξε έντονος προβληματισμός σε ό,τι αφορά τις χαλαρώσεις. Μια σκέψη, η οποία υπάρχει είναι το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, χωρίς ωστόσο να αυξάνεται ο αριθμός των SMS. Όπως πληροφορούμαστε και μετά το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου ο αριθμός των SMS θα συνεχίσει να είναι δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικές πρόνοιες αλλά και φάσεις του unlock μοιάζουν να έχουν κλειδώσει με την πρώτη φάση να προδιαγράφεται ελαφρώς πιο χαλαρή από την παρούσα κατάσταση.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και εννοώντας τα μικρά καταστήματα (φυσικά αναμένεται να γίνουν πολλαπλά τεστ σε εργαζόμενους για καλύτερη εικόνα κατά την επιστροφή) όμως κλειστά πιθανότατα θα μείνουν πολυκαταστήματα, υπερκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Ο μεγάλος γρίφος αφορά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων αφού θεωρείται πως έχει 'κλειδώσει' η επιστροφή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων ενώ με αστερίσκο -και με τον τελευταίο λόγο να ανήκει στο αρμόδιο Υπουργείο (Παιδείας και Πολιτισμού). Όλες οι υπόλοιπες τάξεις θα συνεχίσουν κανονικά με τη μορφή τηλεκπαίδευσης.

Για εστίαση, καφετέριες εστιατόρια αλλά και γυμναστήριο λογικά... καλό Μάρτιο και τρίτη φάση αφού δε διαφαίνεται στο άμεσο μελλόν πρόθεση από πλευράς επιδημιολόγων να επιτρέψουν το άνοιγμα τους.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος, η αποκλιμάκωση των μέτρων που τέθηκαν ύστερα από το lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου στις οποίες καταγράφηκε αφ’ ενός ένα αδιαμφισβήτητα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΑΚΕΛ στις Ευρωεκλογές και αφετέρου μια σημαντική επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top