ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΚΚΑΣ: «12, 14, 16 ομάδες είναι ένας αριθμός που δεν λέει πολλά αλλά…» – ΑΤΑΚΕΣ για τίτλο, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωση! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΚΚΑΣ: «12, 14, 16 ομάδες είναι ένας αριθμός που δεν λέει πολλά αλλά…» – ΑΤΑΚΕΣ για τίτλο, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κύπριος προπονητής, Γιάννης Οκκάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet «Χωρίς VAR» και είπε αρκετά και ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Το αρχικό του σχόλιο για τις τελευταίες εξελίξεις: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι περνάμε μια ιδιαίτερη χρονιά για όλο τον κόσμο, για όλες τις επιχειρήσεις, πόσω μάλλον για το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να τοποθετηθώ και να πω απόψεις που είναι αμετάκλητες γιατί είναι μια χρονιά η οποία οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν δεν είναι εύκολες, πρέπει να πιστώσουμε τους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις, αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν ομάδες οι οποίες επηρεάστηκαν από τον κορωνοϊό, πρέπει να μην τις αδικήσουμε. Η απάντησή μου δεν θα είναι ούτε 12, ούτε 14 ούτε 16, δεν είμαι ο αρμόδιος».

Αν η λύση να πέσουν τέσσερις αλλά έχοντας χρόνο χωρίς να πέφτει καμία απευθείας είναι η σωστή: «Είναι λύση που δίνει την ευκαιρία σε αυτές τις ομάδες, θα ήταν άδικο να πέσουν αυτόματα, είναι μια καλή σκέψη αυτή να δοθεί χρόνος και παιχνίδια. Και χωρίς τον κορωνοϊό θα έλεγα ότι το να πέσει μια ομάδα τόσο νωρίς, με τόσο διάστημα… Ίσως να μην μπορούμε να βρούμε την τέλεια λύση αλλά πρέπει να βρούμε την κατάλληλη υπό τις περιστάσεις, τη λιγότερο άδικη».

Για το ότι το ζήτημα είναι να βρούμε με ποια μορφή θα είναι το πρωτάθλημα πιο συναρπαστικό: «Το 12, το 14, το 16 για ‘μένα είναι ένας αριθμός ο οποίος δεν λέει πολλά αλλά κι από την άλλη πρέπει να το σκεφτείς καλά. Αυτό που παίζει ρόλο είναι να βλέπουμε πρωτάθλημα συναρπαστικό. Το φετινό με τις 14, δεν ξέρω τους λόγους που το έκαναν συναρπαστικό αλλά είναι συναρπαστικό, το πάνω γκρουπ και το κάτω έχουν εξίσου ανταγωνισμό. Ο κόσμος, εγώ προσωπικά, βλέπω όλα τα παιχνίδια, παλιά επιλέγαμε, έχουν την ανάλογη σημασία και μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό».

Για το ότι ίσως ενόχλησε το χρονικό σημείο στο οποίο θα γίνονταν οι αλλαγές: «Παρουσιάστηκαν προβλήματα. Αυτό που δεν θέλουμε να γίνεται είναι… εντάξει, υπάρχει και λίγη προκατάληψη. Όμως λέω, δεν είμαι ο αρμόδιος να πω ‘αυτό είναι και τελείωσε’. Όμως υπάρχει το πρόβλημα, πρέπει να το λύσουμε και να βρούμε τη λιγότερο άδικη λύση».

Για τον σύνδεσμο προπονητών και αν λαμβάνεται υπόψη: «Κάνει μεγάλη προσπάθεια ο σύνδεσμος προπονητών, δεν είναι εύκολο το έργο τους αλλά δεν ξέρω αν είναι λίγη ή πολλή η σημασία που τους δίνεται, αλλά αν δεν πουν την άποψή τους οι προπονητής που είναι οι πρωταγωνιστές… μην σας πω και οι ποδοσφαιριστές, οι αρχηγοί. Είναι καλά να ακούγονται απόψεις, μόνο καλό θα κάνουν, αρκεί γνώμονας να είναι πάντα το καλό του ποδοσφαίρου. Ναι, θα το επιδιώξουμε να ακούγεται περισσότερο ο σύνδεσμος. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει».

Για το αν αδικείται ο Κύπριος ποδοσφαιριστής: «Η αλήθεια πιστεύω βρίσκεται κάπου στη μέση. Από τη μια θέλουμε να παίζουν Κύπριοι. Από την άλλη λένε ο καλός θα παιξει. Εγώ λέω ναι, αδικείται ο  Κύπριος ποδοσφιαριστής. Δεν έχουμε σαν λαός την υπομονή να περιμένουμε ένα παιδί 5-6 αγωνιστικές να βγάλει τον καλό του εαυτό. Αυτό που λέμε ‘τον έβαλε δέκα λεπτά και τι έκανε;’ δεν ισχύει. Εγώ δεν το έκανα, δεν ξέρω ο Μιχάλης (σ.σ. Κωνσταντίνου). Δείτε την περίπτωση Λαΐφη. Είναι πολλές περιπτώσεις. Ο Μαλεκκίδης. Είμαστε πολύ αυστηροί, πάρα πολύ. Το έχουμε σαν λαός. Με τη θητεία μου σαν βοηθός στην εθνική έχουμε πει πολλές κουβέντες με διεθνείς, και με τον Γιάννη Πίττα, πρέπει να δημιουργηθεί μέταλλο, φοβάμαι ότι πολλά παιδιά πάνε με τον αυτόματο, δεν δημιουργείται προσωπικότητα, μέταλλο, χαρακτήρας. Τώρα που γίνονται οι πέντε αλλαγές, που ήταν σωστή απόφαση, να έμπαινε π.χ. η μία από αυτές να ήταν υποχρεωτικά Κύπριος Κ21. Υπάρχει μερίδα που ναι, παίρνει τη δικαιολογία ότι έρχονται ξένοι και τελειώνει η καριέρα τους. Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μου σαν Γιάννης Οκκάς ότι θα τελειώσει η καριέρα μου γιατί κάποιοι επέλεξαν αυτό το πράγμα. Θα δουλέψω να πετύχω τον στόχο μου».

Για τα πλέι οφ: «Μου αρέσει πάντα να απαντώ με τα δεδομένα που υπάρχουν. Τότε, που έπαιζα εγώ πιο μικρός, ίσως να ήταν καλύτερα να έπαιρνε ο πρώτος το πρωτάθλημα, χωρίς μπαράζ. Το ότι όμως τώρα υπάρχουν τα μπαράζ, υπάρχουν άλλες δύο φορές ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια… το θέμα δεν είναι τα μπαράζ, είναι το παιχνίδι που έχει σήμερα να έχω λόγο να το δω. Είναι και η οικονομική ανάσα με τα τηλεοπτικά. Με τα δεδομένα τα σημερινά έχουν πλεονεκτήματα τα μπαράζ. Δύο φορές ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια, δύο φορές Απόλλων-Ανόρθωση. Είναι μεγάλη υπόθεση να είναι ανταγωνιστικό και με περισσότερα παιχνίδια».

Για το φετινό πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό: «Αυτό θέλουμε να βλέπουμε κάθε χρόνο. Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε ακλόνητο φαβορί, μην ξεχνάμε ότι ξεκινάμε μια περίοδο μετά από μεταγραφέ,ς παίζει μεγάλο ρόλο. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει αρκετές προσθήκες και οι πάνω και οι κάτω. Βεβαίως θεωρώ ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ομάδα που θα αποδειχθεί πως έκανε τις καλύτερες μεταγραφές. Χωρίς να σημαίνει πως αυτή που έκανε τις λιγότερες μεταγραφές είναι λανθασμένη. Είναι πολύ σωστό αυτό στην Ομόνοια, όταν δεν γίνονται πολλές μεταγραφές σημαίνει πως μια ομάδα είναι στρωμένη, επιλεγμένα το έκανε. Ο Απόλλωνας έφερε ποιοτικούς παίκτες, η Ανόρθωση έκανε προσθήκες, η ΑΕΛ είναι εκεί σταθερή κι έκανε τέσσερις προσθήκες, θα περιμένουμε να δούμε να προσαρμοστούν και να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας».

Για τη μάχη του τίτλου και αν ξεχωρίζει κάποια ομάδα: «Κοιτάξτε. Θα πω για δύο ομάδες. Η Ομόνοια η οποία έκανε την ευρωπαϊκή πορεία, βρήκε δυσκολίες, είχε τα πάνω της τα κάτω της και είναι εκεί. Αυτό είναι ένα συν και πρέπει να πιστωθεί. Η δεύτερη ομάδα είναι η ΑΕΛ, πιστεύω ότι, χωρίς να είμαι σίγουρος, έχει το λιγότερο μπάτζετ από τις τέσσερις κι εκτιμάται ακόμη περισσότερο η προσπάθειά της. Αν θέλουμε να πούμε για πρωταθλήτρια στις εκπλήξεις που να μην την περιμέναμε είναι η ΑΕΛ. Τρώγωντας έρχεται η όρεξη, είναι εκεί, παλεύει τα παιχνίδια και κερδίζει τα περισσότερα με την ποιότητά της».

Για το ότι η ΑΕΛ είναι ομάδα έδρας έστω και χωρίς φιλάθλους: «Μπαίνουν άλλοι τομείς. Η ψυοχλογία πάντα παίζει ρόλο μόνο που είναι διαφορετικής προσέγγισης πλέον. Διάβασα ένα άρθρο πυ λέει ότι οι ποδοσφαιριστές χωρίς φιλάθλους μπαίνουν περισσότερο για να κερδίσουν και δεν φοβούνται, μπαίνουν πιο απελευθερωμένοι. Αυτό πρέπει να το θίξεις σε κάθε παίκτη, είναι θέμα διαχείρισης, δύσκολο να το πετύχει ο προπονητής για να βγάλει το καλύτερο αποτέλεσμα. Παίζει δυνατά η αθλητική ψυχολογία ενός παίκτη».

Για το αν η Ομόνοια μπορεί να είναι επηρεασμένοι ακόμη οι παίκτες της από την Ευρώπη ή αν αυτό το χρονικό διάστημα είχαν την ευκαιρία να έρθουν στο επιθυμητό επίπεδο: «Η επιστήμη έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Την Ομόνοια αντίν α την επηρεάσει η ευρωπαϊκή πορεία, το ροτέισιον γινόταν τότε, αυτό πρέπει να απαντηθεί κυρίως από προπονητή φυσικής κατάστασης αλλά εγώ λέω ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει πάρα πολύ κι αν γίνει σωστή δουλειά, που στην Ομονοια πιστεύω γίνεται, βλέπουν τα πάντα, είναι στα χέρια καλών επαγγελματιών να μην τους επηρεάσει οποιαδήποτε κατάσταση. Έζησα στο εξωτερικό αυτά που σας λέω σαν ποδοσφαιριστής, δεν είναι τελεσίδικο ότι με την ευρωπαϊκή πορεία θα βγάλει απαραίτητα μια κοιλιά. Εγώ νομίζω θα πάει καλά».

Για τον Απόλλωνα: «Νομίζω ξέρουν πολύ καλά ότι δικαιούνταν ένα πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια με βάση το ποδόσφαιρο που έπαιξαν. Είναι πολύ πιο σοφοί αυτή τη στιγμή, μου αρέσει ο Απόλλωνας, επιθετική ομάδα, βγάζει ευκαιρίες, αρκεί με τις προσθήκες που έχουν κάνει. Είδαμε τον Μπίσεσβαρ, έδωσε κάτι διαφορετικό με την πρώτη. Είναι πολύ ενθουσιασμένοι με τις προσθήκες οι οπαδοί του Απόλλωνα».

Για την Ανόρθωση: «Τα ακούμε όλοι για την Ανόρθωση, φταίνει το ένα, το άλλο… Να καταλάβουμε ότι η Ανόρθωση είναι στα φαβορί. Πέρασε πάρα πολλά τα τελευταία χρόπνια. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να το κάνεις ξαφνικά. Έχει ιστορία πίσω της, δεν είναι… Πέρασε πολλά, όμως ήρθε ένας προπονητής που έκανε πάρα πολύ καλές επιλογές, πρέπει να το παραδεχθούμε αυτό, ήρθε σε ένα επίπεδο που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί τους την ομάδα. Αν δεν βγει κάτι στο ένα εξάμηνο, δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Η θέση του Τιμούρ δεν είναι εύκολη. Έχει φέρει αξιόλογους ποδοσφαιριστές, τη μισή Εθνική Γεωργίας, είναι μεγάλο επίτευγμα αυτό. Έχει διακρίνει κάποια μειονεκτήματα στο αγωνιστικό κομμάτι, προσπάθησε να τα διορθώσει, αλλά θέλει και λίγη ηρεμία, λίγη στήριξη από όλους».

Για το φαβορί: «Είναι δύσκολη ερώτηση. Επειδή είμαι στον χώρο της προπονητικής είναι δύσκολο. Να απαντήσω πολιτικά; Εγώ βλέπω τη βαθμολογία 1ος-2ος-3ος-4ος, να αρκεστώ σε αυτό; Αλλά είναι μακρύς ο δρόμος. Δεν θα δεις τρελά αποτελέσματα. Ναι, βλέπω μέχρι το τέλος να πηγαίνουν με αυτές τις κοντινές αποστάσεις. Δεν είναι κούρσα για δύο ή τρεις, είναι τέσσερις. Κι αυτό είναι το κλειδί για να δούμε ένα εντυπωσιακό κομμάτι».

Για τον ΑΠΟΕΛ: «Αυτό που έγινε δεν είναι εύκολο να το εξηγήσεις, δεν το περίμενε κανείς. Σίγουρα αυτή τη ρονιά θα τη διαγράψει ο ΑΠΟΕΛ, θα ρποσπαθήσει να σώσει ό,τι σώζεται, είτε είναι το κύπελλο είτε ένα ντεμαράζ. Η ιστορία είναι εκεί, είναι θέμα διαχείρισης, όλα είναι διαχειρίσημα, μια καινούρια χρονιά, το ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ. Θα κάνει τις διορθώσεις του και ένα νέο ξεκίνημα».

Αν το κυπριακό ποδόσφαιρο έκανε βήματα προς τα πάνω: «Δεν διανύουμε ποδοσφαιρικές χρονιές με συνέχεια και σταθερότητα, δεν κρατήθηκαν οι ευρωπαϊκές επιτυχίες. Η εθνική δεν πήγε καθόλου καλά. Δεν διανύουμε την καλύτερη φάση αλλά εντάξει, η Κύπρος και η εθνική είναι μια ιδιαίτερη εθνική».

Για το τι φταίει για την εθνική: «Η εθνική είναι ιδιαίτερη, σας είπα. Έχω γνωρίσει μεγάλου βεληνεκούς ποδοσφαιριστές άλλων εθνικών, το να παίζει στο εξωτερικό ένας Κύπριος είναι μεγάλο πλεονέκτημα, φέρνει παραστάσεις άλλες. Ήμασταν πάνω από 7-8 παιδιά, φέρναμε τις εμπειρίες κάτω. Δεν είναι κακό να παραδειγματίζεσαι από άλλες χώρες (σ.σ. με αφορμή τον Βάλεμ), αλλά από την άλλη κρύβει κινδύνους. Έχουμε να κάνουμε με άλλη χώρα, άλλο πληθυσμό, άλλη κουλτούρα. Ο κ. Βάλεμ μπορεί να απέτυχε στην Κύπρο αλλά μπορεί να είναι ένας αξιόλογος προπονητής. Η επιλογή να κάνω μια προσαρμογή με έναν ξένο, κάπου δεν ταίριαξε. Εκεί νομίζω ήταν το λάθος. Γιατί να μην πάει ένας προπονητής ο οποίος γνωρίζει την κουλτούρα, τα δεδομένα, να γνωρίζει τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και να μην χρειάζεται πληροφορίες από δεύτερους και τρίτους για να βγάλει συμπέρασμα».

Αν τον ενδιαφέρει ο πάγκος της εθνικής: «Εντάξει, έκανα τέσσερα χρόνια στην εθνική, τρία χρόνια στην U17 και είναι μεγάλη τιμή μου. Έκανα μετά ένα άλμα στην εθνική ανδρών ως βοηθός. Αν δεν κτυπήσει σήμερα το τηλέφωνο θα κτυπήσει αύριο-μεθαύριο, είμαι σίγουρος. Ξέρουν οι άνθρωποι ότι η εθνική είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Αν είμαι αυτός που θα επιλεχθώ, όποιος είναι, θα πρέπει να τον στηρίξουμε για το καλό της εθνικής. Αν είμαι εγώ να είστε σίγουροι θα κάνω το καλύτερο για την εθνική που αγαπώ πάρα πολύ».

Για το πού μπορεί να μπει ο πήχης: «Δεν θέλω να υπερβάλλω. Με τους μικρούς ο στόχος ήταν να πάμε στα τελικά που δεν πήγε καμία εθνική. Και δεν πήγαμε για ένα γκολ. Όμως, ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια. Αλλά σας λέω ο πήχης πρέπει να μπει ψηλά».

Για το αν υπάρχει η φουρνιά: «Επειδή έχω δουλέψει με τα παιδιά της ηλικίας 2000-2002, την 2003 τη γνωρίζω πολύ καλά είναι ακόμη καλύτερη, και είναι και τα παιδιά τα μεγαλύτερα που ήμουν βοηθός, υπάρχει, σίγουρα υπάρχει φουρνιά. Παίρνουν και αρκετές συμμετοχές. ΘΑ πω αυτό που πιστεύω και ίσως σε κάποιους να μην αρέσει. Προτιμότερο να μπει ένα ταλέντο σιγά-σιγά στην εθνική, να παίρνει χρόνο περισσότερο, αλλιώς καλύτερα να μείνει στην Ελπίδων να παίζει φουλ».

The post ΟΚΚΑΣ: «12, 14, 16 ομάδες είναι ένας αριθμός που δεν λέει πολλά αλλά…» – ΑΤΑΚΕΣ για τίτλο, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωση! (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top