ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: Αναμένεται κακοκαιρία - Κάνει βουτιά η θερμοκρασία με καταιγίδες, χιόνια και σφοδρούς ανέμους

Τμ. Μετεωρολογίας: Αναμένεται κακοκαιρία - Κάνει βουτιά η θερμοκρασία με καταιγίδες, χιόνια και σφοδρούς ανέμους

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας 15/2.


Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές, στο δυτικό μισό του νησιού. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, που σταδιακά θα υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στο δυτικό μισό του νησιού θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές πιθανό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά στα δυτικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, αλλά αρχικά κατά τόπους μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά και τοπικά τα βόρεια, όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά το βράδυ θα καταστεί κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια.  Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, κυρίως νοτιοδυτικοί, άνεμοι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση, που τη νύκτα πιθανό να επεκταθεί και σε χαμηλότερες ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top