ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι με ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ το -1 για ΑΕΛ και την ΚΟΡΥΦΗ για Απόλλωνα

Ντέρμπι με ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ το -1 για ΑΕΛ και την ΚΟΡΥΦΗ για Απόλλωνα

Πανέτοιμοι για το ντέρμπι κορυφής είναι οι δύο “μονομάχοι” της Λεμεσού, ΑΕΛ και Απόλλωνας, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας (15/02, 19:00) στο Τσίρειο, θα “διασταυρώσουν τα ξίφη τους” στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας.

Η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο και για τις δύο ομάδες, οι οποίες κυνηγούν τον τίτλο και βρίσκονται στη 2η και 3η θέση με 51 και 49 πόντους αντίστοιχα, με την Ομόνοια να βρίσκεται στην κορυφή με 53 και να περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα του Λεμεσιανού ντέρμπι.

Εννοείται πως η ισοπαλία δεν θα είναι αρνητικό αποτέλεσμα σε ένα τέτοιο ισοδύναμο παιχνίδι, όπου οι πιθανότητες είναι 50-50, όμως αμφότεροι θα επιδιώξουν το τρίποντο ακόμα και με… “μισό” μηδέν.

Ο Απόλλωνας έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, με την επίθεση του ειδικά να “βγάζει φωτιές”, έχοντας τρομερή ποιότητα με Μπίσεσβαρ, Ντιγκινί, Γιαννιώτα, Πίττα και τον Νταμπό να έρχεται από τον πάγκο και ο Γιάννης Πετράκης ποντάρει πολλά στους συγκεκριμένους παίκτες, οι οποίοι αν βρεθούν σε καλή βραδιά, τότε οι “κυανόλευκοι” θα έχουν προβάδισμα για τη νίκη.

Βέβαια, αποτελεί ερωτηματικό το πως θα προσεγγίσει ο Ελλαδίτης τεχνικός το Λεμεσιανό ντέρμπι, αφού ένα ματς δεν κερδίζεται μόνο με την επίθεση, όμως έτσι κι αλλιώς ο Απόλλωνας έχει ποιότητα σε όλες τις γραμμές και έχει αποδείξει πως μπορεί να παίρνει τα τρίποντα, ακόμα και με συντηρητική/αμυντικογενή τακτική αν χρειαστεί.

Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Μαλεκκίδης και ο τραυματίας Κατελάρης.

Στο “στρατόπεδο” της τυπικά γηπεδούχου ΑΕΛ, βλέπουν το συγκεκριμένο ντέρμπι σαν έναν ακόμα “τελικό” και θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στην καλή παράδοση που δημιουργήσαν κόντρα στον Απόλλωνα την τελευταία διετία. Θυμίζουμε ότι φέτος τον έχουν κερδίσει στον Α΄ γύρο και στόχος τους είναι το 2 στα 2, ενώ θα τα πουν ακόμα δύο φορές με τον συμπολίτη στα πλέι-οφ.

Σε σχέση με το εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση, ο Ντούσαν Κέρκεζ αναμένεται να προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αλλά και σε θέματα τακτικής, αφού η προσέγγιση του εν λόγω αγώνα αναμένεται να είναι διαφορετική.

Λόγω της ποιότητας του αντιπάλου από τη μέση και μπροστά, η λογική λέει ότι θα αποφύγει τα μεγάλα ρίσκα και θα δώσει έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία και στον περιορισμό των παικτών-“κλειδιά” στο παιχνίδι του αντιπάλου, όπως είναι οι Μπίσεσβαρ και Ντιγκινί, χωρίς φυσικά να… «παραμελούνται» οι υπόλοιποι.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι προσανατολίζεται στο να παρατάξει μία ΑΕΛ με παθητικό ρόλο στο ντέρμπι, όμως θεωρούμε πως θα επιλέξει έναν συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού (ενδεχομένως να επιλέξει σύστημα με τρεις στόπερ), με κύριο στόχο να “εγκλωβίσει” τον αντίπαλο και να μην του επιτρέψει να κάνει το παιχνίδι του, ψάχνοντας παράλληλα το γκολ με υπομονή.

Όλα αυτά φυσικά είναι… θεωρίες, αφού αν το ματς “στραβώσει”, τότε θα αναπροσαρμόσει τα πλάνα του ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα και αυτό ισχύει φυσικά όχι μόνο για τον Κέρκεζ, αλλά και για τον Πετράκη.

Ο Κυπροβόσνιος τεχνικός της ΑΕΛ δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο λόγω καρτών, Ριέρα, καθώς και τους τραυματίες, Ανδρέα Αβραάμ και Παπαφώτη. Εκτός αποστολής είναι και ο ανέτοιμος Σαϊκέ, ενώ ο Ντανίλο ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Αναλυτικά η 21μελής αποστολή που ανακοίνωσε ο Κέρκεζ, μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης που διεξήχθη την Κυριακή 14/02:

Βοζίνια, Κεραυνός, Μπουνόζα, Μεντόγεβιτς, Τεϊσέιρα, Στρ. Κέρκεζ, Κυριάκου, Μαέ, Δ. Αβραάμ, Αντωνίου, Αντβιγιάι, Αντάμοβιτς, Έουλερ, Ζντραβκόφσκι, Τόρες, Μπάμπιτς, Ντανίλο, Σάντος, Κωνσταντινίδης, Γεωργίου, Πάντιτς.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου
19:00 ΑΕΛ Λεμεσού Vs Απόλλων Λεμεσού
Στάδιο: Τσίρειο
Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Μαρίνου Μιχάλης
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

The post Ντέρμπι με ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ το -1 για ΑΕΛ και την ΚΟΡΥΦΗ για Απόλλωνα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top