ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 21/2

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 21/2

Ποικίλα θέματα προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες, μεταξύ αυτών την κατάσταση με τον κορωνοϊό και τους εμβολιασμούς, αλλά και τις χαλαρώσεις που επίκεινται, τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό ενόψει της πενταμερούς, τις συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις με φόντο τις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για αυταρχισμό και τα εσωτερικά των κομμάτων ενόψει εκλογών.

Όλες οι εφημερίδες αναφέρονται με φωτογραφίες και ρεπορτάζ στη χθεσινή μαζική κινητοποίηση της πλατφόρμας «Ως Δαμαί» στη Λευκωσία και στη διαδήλωση στη Λεμεσό.
 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Έχουμε δρόμο ακόμα» και γράφει πως υπό προϋποθέσεις θα φτάσουμε τον Ιούνιο σε ικανοποιητικό βαθμό εμβολιασμών και ανοσίας. Αλλού αναφέρει ότι όλα κύλησαν ομαλά στη χθεσινή πορεία στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Επίσης η «Α» προβάλλει τα τρία σενάρια που επικρατούν για τις εκλογές του Μαΐου και πως θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα λόγω πανδημίας.
 
«Παρενόχληση γιατρού σε ναρκωμένη ασθενή» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι υπήρξε καταδίκη του γιατρού και στο παρελθόν αλλά ο ΠΙΣ δεν αντέδρασε και ότι προ ημερών του επιδόθηκε κατηγορητήριο για νέα καταγγελία και η υπόθεση οδηγείται στο δικαστήριο. Αλλού γράφει για την πορεία στη Λευκωσία κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής και σημειώνει ότι έγινε χωρίς επεισόδια. Ο «Π» σε άλλο θέμα φιλοξενεί εμπειρίες νέων ανθρώπων εν μέσω πανδημίας.
 
Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Παιγνίδια σε ‘θολά νερά’» ο «Φιλελεύθερος αναφέρει ότι η Άγκυρα μελετά τα βήματά της στο Κυπριακό για επιβολή τετελεσμένων. Αλλού αναφέρεται στην πορεία στη Λευκωσία δημοσιεύοντας και φωτογραφίες και γράφει ότι στάλθηκαν ηχηρά μηνύματα και δεν υπήρξαν παρατράγουδα. Ο «Φ» αλλού γράφει ότι πάνε καλά τα malls με το άνοιγμα και ότι τώρα αναμένεται το άνοιγμα της εστίασης.
 
Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Όχι στον αυταρχισμό, Η δημοκρατία δεν αναστέλλεται» και γράφει για την κινητοποίηση χθες στη Λευκωσία, με μαζική συμμετοχή και χωρίς έκτροπα. Αλλού γράφει για τα προβλήματα των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία όπου πολλοί καλούνται να ζήσουν με 500 ευρώ. Η «Χ» σε άλλο θέμα αναφέρεται στην υποστελέχωση στις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και τα προβλήματα στη δομή.
 
Η αγγλόγλωσση   “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Διαβατήριο εμβολιασμού για όλους; Όχι ακόμη» και αναφέρει ότι ναι μεν οι τουρίστες από το Ισραήλ θα έχουν διαφορετική μεταχείριση όμως η εισροή τουριστών και η αντιμετώπιση εστιάζεται στις ιδιαιτερότητες της Κύπρου και αυτό δεν θα ισχύσει για όλους. Αλλού αναφέρεται στην πορεία στο κέντρο της Λευκωσίας και στη Λεμεσό, τη μαζικότητα και την ειρηνική κατάληξη.  Επίσης σε άρθρο-ανάλυση προβάλλει τις ομοιότητες μεταξύ Ερσίν Τατάρ και Ραούφ Ντενκτάς.
 
Η εβδομαδιαία «Καθημερινή» με τίτλο «Τα λάθη του Προεδρικού πληρώνει ο ΔΗΣΥ»  γράφει στο κύριό της θέμα ότι ο Πρόεδρος παρουσιάζει μια από τις χειρότερές του εικόνες, ο Συναγερμός πλήττεται αλλά το ΑΚΕΛ δεν κεφαλαιοποιεί. Αλλού γράφει για έρευνες στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για τις πανδημίες του μέλλοντος. Η «Κ» αναφέρει αλλού ότι είναι σε τεντωμένο σχοινί τα δώρα της ΕΕ προς Τουρκία.
 
Η «Σημερινή της Κυριακής» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ρευστή η πενταμερής, στον αέρα οι διερευνητικές» και αναφέρει πως είναι σε γεωπολιτικό αμόκ ο Ερντογάν και υπάρχουν σενάρια για πρόωρες εκλογές. Αλλού γράφει ότι μετά τις βουλευτικές θα διεξαχθούν οι παγκύπριες εξετάσεις. Η «Σ» αλλού αναφέρει πως στόχος των εμβολιασμών είναι να έχουμε ανοσία ως τον Ιούνιο.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top