Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Χριστοδουλίδης

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Χριστοδουλίδης

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργασίες του οποίου θα διαρκέσουν όλη την ημέρα, Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου. 

 
Σε δελτίο Τύπου από το Υπουργείο αναφέρεται ότι στο πλαίσιο του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν την πρώτη ανταλλαγή απόψεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Antony Blinken, για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα που άπτονται των διατλαντικών σχέσεων.   
 
Οι Υπουργοί θα τύχουν ενημέρωσης από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ  Ζοζέπ Μπορέλl, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση σε Ιράν και Λευκορωσία, ενώ αναμένεται ότι θα ανταλλάξουν απόψεις επίσης για την κατάσταση στην Μυανμάρ και την Αιθιοπία.
 
Περαιτέρω, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για τις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, καθώς για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, αντίστοιχα.
 
Το Συμβούλιο θα αξιολογήσει την πορεία υλοποίησης της Στρατηγικής Πυξίδας, που είναι η εν εξελίξει πρωτοβουλία της ΕΕ που αποσκοπεί στη χαρτογράφηση των απειλών και των σχεδιασμό μιας κοινής κατεύθυνσης στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας.
 
Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, ανάμεσα σε άλλα, συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του,  Jean-Yves Le Drian, με τον οποίον θα συζητήσει διμερή και ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.