Ανέγερση μεγάλου νοσοκομείου στην Έγκωμη μελετά ο αρμόδιος Δήμος

Ανέγερση μεγάλου νοσοκομείου στην Έγκωμη μελετά ο αρμόδιος Δήμος

Την ανέγερση μεγάλου κέντρου αποκατάστασης και νοσοκομειακής φροντίδας στην Έγκωμη μελετά ο Δήμος Έγκωμης.


Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος Έγκωμης αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρία του αποφάσισε ομόφωνα να εκφέρει θετικές απόψεις, για την ανέγερση μεγάλου κέντρου αποκατάστασης και νοσοκομειακής φροντίδας στην Έγκωμη, σε υπό διαμόρφωση τεμάχια, που βρίσκονται δυτικά της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης (έναντι γραφείων Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού).

Όπως αναφέρει τα τεμάχια έχουν συνολικό εμβαδόν 96.500 τ.μ και εμπίπτουν στην ζώνη ΕΠ4 (ειδική περιοχή) του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας.

Το κτίριο θα περιλαμβάνει ιατρεία, χειρουργεία, χώρους αναμονής, χώρο Πρώτων Βοηθειών, θαλάμους ασθενών, τμήμα εντατικής, ενδοσκοπικό τμήμα, τμήμα αιμοδιάλυσης, καρδιολογικό, υδρομασάζ, φυσιοθεραπευτήρια κ.α. με 349 χώρους στάθμευσης.
 
Επίσης, σημειώνει ότι το 20% του εμβαδού της ανάπτυξης θα παραχωρηθεί για δημιουργία δημόσιων χώρων πρασίνου, πλατείας, ή και κοινοτικών διευκολύνσεων.
 
Τέλος, αναφέρει ότι για την ανάπτυξη θα ετοιμασθούν κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές μελέτες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 αποδίδει διάφορες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση στην προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ακολουθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE