Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 26/2

26.02.2021
08:51
Κυπριακός Τύπος

Οι νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα κατά της αντιμετώπισης του κορωνοϊού που ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, η ανακοίνωση του ΓΓ του ΟΗΕ για πραγματοποίηση άτυπης συνάντησης 5+1 στις 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη και η αντίθεση των Τ/κ στη συμμετοχή της ΕΕ στη συνάντηση, αλλά και η παρουσία του Έφορου Φορολογίας Γιάννη Τσαγκάρη στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για το θέμα των πολιτογραφήσεων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.


 Η «Αλήθεια» στο κύριο τη θέμα με τίτλο «Μπλόκο Τ/κ στην ΕΕ» αναφέρει πως στον αποκλεισμό της ΕΕ από τις συνομιλίες για το Κυπριακό τάχθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΓΓ του ΟΗΕ για πραγματοποίηση άτυπης συνάντησης 5+1 στις 27-29 Απριλίου στην Γενεύη. Αλλού αναφέρεται στις νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Επίσης γράφει ότι εντοπίστηκαν 70 κρούσματα κορωνοϊού σε τέσσερα σχολεία της Λεμεσού.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Μισό βήμα μπρος και πολύ ρίσκο» αναφέρεται στις νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας και γράφει για ισορροπία τρόμου ανάμεσα στην επιστροφή στην κανονικότητα και τη συνεχή αύξηση κρουσμάτων στη Λεμεσό. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή παρουσία στην Επιτροπή Ελέγχου του Εφόρου Φορολογίας Γιάννη Τσαγκάρη, ο οποίος ανέφερε ότι είναι γύρω στους 60 οι ισχυροί developers των οποίων θα ελεγχθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για πράξεις που έχουν σχέση με πολιτογραφήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι για τις 27-29 Απριλίου στη Γενεύη «κλείδωσε» τελικά η άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Χαλαράαα το Υπουργείο Υγείας» αναφέρεται στις νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και γράφει ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε συντηρητικά για άλλη μια φορά και καθόρισε τα επόμενα βήματά της για αποκλιμάκωση των περιορισμών με ορίζοντα μόνο μέχρι τις 8 Μαρτίου. Αλλού γράφει ότι ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Κύπρο Ιερόθεος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε χθες στη Βουλή ότι επιλογή της Κύπρου ήταν να πάρει περισσότερα εμβόλια από την AstraZeneca και όχι επιβολή εκ μέρους της ΕΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μηδενικά είναι τα αποθέματα σε ό,τι αφορά τα πολυδύναμα παιδιατρικά εμβόλια.
 
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μίζες εκατομμυρίων φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό» αναφέρεται στη χθεσινή παρουσία του Εφόρου Φορολογίας στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και γράφει ότι δίνονταν «προμήθειες» από ντιβέλοπερς σε ατζέντηδες οι οποίες «είναι κρυμμένες στους λογαριασμούς πωλήσεων». Αλλού γράφει για μικρές χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων και πάλι χωρίς λογική. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 60.000 είναι οι Κύπριοι με σπάνιες παθήσεις, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το κοινό καλείται να είναι υπομονετικό» πως είναι εξαιρετικά προσεκτικός ο Υπουργός Υγείας στην άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς τα πράγματα «μπορούν να γίνουν χειρότερα». Αλλού η εφημερίδα προβάλλει φωτογραφία γάτου που διασχίζει τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην Λευκωσία και γράφει ότι δεν υπάρχουν διελεύσεις λόγω της πανδημίας. Γράφει επίσης ότι οι κυπριακές αρχές προχωρούν σε ενέργειες σε σχέση με πωλήσεις μέσω της ιστοσελίδας του eBay κομμάτια δαπέδου από την αρχαία Σαλαμίνα.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Και πάλι προεκλογικές μεταμορφώσεις από τον ΔΗΣΥ» ότι ο ΔΗΣΥ επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, η οποία αφορά αποκλειστικά σχεδόν τις ευθύνες της Κυβέρνησης στο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» και τη διαφθορά. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ενεργεί «σε ρόλο πλασιέ του φαρμακερού Φόρεϊν Όφις». Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι ανοικτός σκουπιδότοπος όλη η Κύπρος.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο Α. Παράσχος παραβίασε τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας» πως κόλαφος κατά του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου για το γνωστό δημοσίευμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ήταν η απόφαση της Επιτροπής Δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αλλού γράφει ότι σχεδόν ένας στους τρεις ασθενείς που επιβιώνουν μετά που νοσούν βαριά από την Covid-19 εμφανίζουν ακόμη μετά από μήνες διαταραχή μετατραυματικού στρες. Γράφει επίσης ότι αλλάζουν από την 1η Μαρτίου οι ενεργειακές σημάνσεις σε 4 κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ