ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

8 Μαρτίου / Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου… be a game changer

8 Μαρτίου / Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου… be a game changer

Στη σκιά της αύξησης της ενδοοικογενειακής βίας λόγω εγκλεισμού εν μέσω πανδημίας, στην εποχή του #metoo αλλά και στις μέρες όπου μια γυναίκα στην Κύπρο πρέπει να εργάζεται 39 ημέρες τον χρόνο περισσότερο από έναν άνδρα για ίσης αξίας εργασία, για να κερδίσει τον ίδιο μισθό, έρχεται η 8η Μαρτίου.

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα συμβαίνουν επειδή η ισότητα των φύλων είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα ισχύος. Αιώνες βαθιά ριζωμένης πατριαρχίας έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο χάσμα ισχύος μεταξύ των φύλων στις οικονομίες, τα πολιτικά συστήματα, τις επιχειρήσεις μας και τον πολιτισμό μας.

Ο αγώνας για ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας ξεκίνησε αιώνες πριν, όταν στις 8 Μαρτίου 1857 εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη με μια μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μύθος ή αλήθεια δεν γνωρίζουμε, ούτε οι ιστορικοί έχουν ακόμα καταλήξει. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως αυτές οι γυναίκες δεν άφησαν τους στόχους τους. Προσπάθησαν και κατάφεραν να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας.

Τι κι αν τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αρκετές γυναίκες σε υψηλές θέσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εντούτοις οι περισσότερες είναι ανδροκρατούμενες. Για την ισότητα στον χώρο εργασίας, τις ίσες ευκαιρίες ανέλιξης, την ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών μίλησε η Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου επικοινωνίας Partners VMLY&R: «Τα θέματα ισότητας στον χώρο εργασίας, τις ίσες ευκαιρίες ανέλιξης, την ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών, πιστεύω ότι πλέον δεν πρέπει να αποτελούν θέμα συζήτησης, πρέπει να νομοθετηθούν και να θεσμοθετηθούν άμεσα. Η ανδροκρατούμενη οικονομία είναι ένα δεδομένο που εμείς οι γυναίκες πρέπει να χειριστούμε πάραυτα. Έχουμε τις γνώσεις, τη μόρφωση, την παιδεία και τη δύναμη να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζει η κάθε μία από εμάς. Όχι μόνο ως γυναίκες αλλά ως επαγγελματίες. Άρα, θεωρώ ότι αντί να κρυβόμαστε πίσω από το δεδομένο της ανισότητας, η κάθε μία από μόνη της αλλά και συλλογικά, πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας για να αλλάξουμε το κατεστημένο αυτό.»

Η Partners VMLY&R με ακόμα μια ενέργεια δείχνει την έμπρακτη στήριξή της στις γυναίκες με ένα video, που μπορεί να γυρίστηκε ένα χρόνο πριν, η σημασία, η δύναμη και η λογική του παραμένουν ακόμα!

Δείτε το video ΕΔΩ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top