Οι ΗΠΑ απειλούν με νέες κυρώσεις για το Nord Stream 2

Οι ΗΠΑ απειλούν με νέες κυρώσεις για το Nord Stream 2

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε χθες Πέμπτη να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος εταιρειών οι οποίες συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, αξιώνοντας να αποσυρθούν από το γερμανορωσικό έργο.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «επαναλαμβάνει την προειδοποίησή του ότι οποιαδήποτε οντότητα εμπλέκεται στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 διακινδυνεύει να της επιβληθούν κυρώσεις των ΗΠΑ και θα πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως το έργο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του που υπογράφεται από τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Στο κείμενο προστίθεται ότι η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά την κατασκευή του αγωγού και «αποτιμά πληροφορίες σχετικά με οντότητες που μοιάζουν να συμμετέχουν» στο έργο.

Ο Nord Stream 2 είναι «κακή συμφωνία» για «τη Γερμανία, την Ουκρανία, τους συμμάχους και εταίρους μας στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη», διατείνεται ο κ. Μπλίνκεν. «Όπως έχουν καταστήσει σαφές πολλές αμερικανικές κυβερνήσεις, αυτός ο αγωγός αποτελεί ρωσικό γεωπολιτικό σχέδιο με σκοπό να διχαστεί η Ευρώπη», συμπληρώνει.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπενθυμίζει ότι το αμερικανικό Κογκρέσο έχει εγκρίνει νομοθεσία για την επιβολή κυρώσεων εξαιτίας της κατασκευής του Nord Stream 2 και ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν θα συμμορφωθεί προς αυτήν.

Ως αυτό το στάδιο, οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων μόνο στη ρωσική εταιρεία KVT-RUS, η οποία διαχειρίζεται το Fortuna, πλοίο που εγκαθιστά υποθαλάσσιες σωληνώσεις. Τα τιμωρητικά μέτρα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ λίγο προτού αποχωρήσει τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κλείνει το κεφάλαιο Ορφανίδη στο ΔΗΚΟ - Οι αιχμές στον Νικόλα - Το «άνοιγμα» στον Αποστόλου και το στοίχημα του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα

Κλείνει το κεφάλαιο Ορφανίδη στο ΔΗΚΟ - Οι αιχμές στον Νικόλα - Το «άνοιγμα» στον Αποστόλου και το στοίχημα του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα

Η αποχώρηση του Χρίστου Ορφανίδη από την εκλογική μάχη του 2026 επιβεβαιώνει ρήγματα εντός του ΔΗΚΟ. Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία με τον Ανδρέα Αποστόλου, οι σκληρές αιχμές προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο και οι εκκρεμότητες στο ψηφοδέλτιο της Λάρνακας για τον ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE