ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοϊζίδου για λίστα ΠΕΠ: Το ενδεχόμενο για συνταγματικό θέμα από τη Βουλή και η μη εξέταση της για ευνοϊκή μεταχείριση

Λοϊζίδου για λίστα ΠΕΠ: Το ενδεχόμενο για συνταγματικό θέμα από τη Βουλή και η μη εξέταση της για ευνοϊκή μεταχείριση

Το ενδεχόμενο για συνταγματικό θέμα από τη Βουλή στην δημοσιοποίηση της λίστας των 22 ΠΕΠ και η μη εξέταση της για ευνοϊκή μεταχείριση αναφέρθηκε σήμερα στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», στο Σίγμα η Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Νοκολαϊδου Λοϊζίδου.

Για ενδεχόμενο συνταγματικού θέματος στην δημοσιοποίηση της λίστας των 22 ΠΕΠ αναφέρθηκε η κυρία Λοϊζίδου, «Συγκεκριμένη πρόνοια στο Σύνταγμα που δεν επιτρέπει στη Βουλή να αποφαίνεται με τρόπο ασύμφωνο με το Ενωσιακό δίκαιο».

Ερωτώμενη για την ανάγκη δημοσιοποίησης της λίστας για την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος η Επίτροπος ανέφερε, «Αν κάποιος διαβάσει την γνωμάτευση και την έκθεση του Γ.Ε. θα δει ότι δεν έγινε η εξέταση της ευνοϊκής μεταχείρισης και της παράνομης ωφέλειας. Αν ήταν αυτό υπάρχει σαφείς θέση του γραφείου μου με την συγκεκριμένη γνωμάτευση που λέει ότι εάν αποδεικνυόταν και αν εξεταζόταν μεμπτή συμπεριφορά και ακριβώς προνομιακή και ευνοϊκή μεταχείριση δεν θα συζητούσαμε τώρα για οποιοδήποτε θέμα».

Από  πλευράς του γραφείου της Επιτρόπου ανέφερε ότι είχε ζητηθεί και είχε δοθεί μια γνωμάτευση η οποία στάθμιζε τα ευρήματα του Γ.Ε και η απόφαση ήταν να μπορούσε να δοθεί μόνο στην ad hock επιτροπή της Βουλής η οποία την είχε ζητήσει με ονομαστικό κατάλογο κι απ’ εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα κρίνονταν σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά με βάση τα δικά της κριτήρια.

Όσο για το λόγο που γίνεται σε κάθε περίπτωση για τα προσωπικά δεδομένα χαρακτηριστικά δήλωσε «Αφήνεται λανθασμένα μερικές φορές η αντίληψη και η θέση ότι τα προσωπικά δεδομένα είναι τροχοπέδη σε οπουδήποτε προσπάθεια διαφάνειας, αυτό δεν ισχύει ποσώς. Τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι απόλυτο δικαίωμα και σταθμίζονται σε κάθε περίπτωση με άλλα δικαιώματα  του ατόμου όπως και σε αυτή την περίπτωση, Έγινε μια στάθμιση πολυσέλιδη η οποία ακριβώς έλεγε γιατί δεν θα έπρεπε στην συγκεκριμένη περίπτωση να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα».

Επίσημα και γραπτώς η θέση του γραφείου της Επιτρόπου επί του θέματος και για σκοπούς διαφάνειας επισυνάφθηκε η γνωμάτευση στην έκθεση του Γ.Ε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top