ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμψών για τη λίστα των 22 ΠΕΠ - «Ουδέποτε τύχαμε οποιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης»

Σαμψών για τη λίστα των 22 ΠΕΠ - «Ουδέποτε τύχαμε οποιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης»

Για τη συμπερίληψη του ονόματός του στη λίστα με τα 22 κόκκινα δάνεια τοποθετείται δημόσια ο Σωτήρης Σαμψών.

Aυτούσια η ανάρτησή του:

Επειδή πολλά μπορεί να ειπωθούν, θέλω να ξεκαθαρίσω σε όλους τα εξής:

Μαζί με όλους τους άλλους «σταυρούς» που κληρονομήσαμε, σηκώσαμε και κουβαλούμε για χρόνια ως οικογένεια, ως γνωστόν δυστυχώς κληρονομήσαμε, σηκώσαμε και κουβαλούμε και τον οικονομικό «σταυρό» του Αείμνηστου πατέρας μας Νίκου Σαμψών. Έχουμε ωστόσο καταφέρει με τη βοήθεια του Θεού να εξοφλήσουμε αρκετές από τις οφειλές αυτές του παρελθόντος.

Όπως πάντοτε, θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι σας.

Τόσο η αδελφή μου Μίνα Σαμψών και εγώ, όσο και η μητέρα μας, η Βέρα Σαμψών, μετά το θάνατο του Νίκου Σαμψών, όταν ως Πολιτικά Εκτεθειμένο Πρόσωπο που ήμουν τότε μου ζητήθηκε να αναλάβουμε τα τραπεζικά δάνεια του πατέρα μας με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που τελικά δεν τηρήθηκαν από εκείνους που μας το ζήτησαν, αναλάβαμε όλες τις υφιστάμενες τότε δανειακές υποχρεώσεις του και έκτοτε παλεύουμε όπως πολλοί συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουμε και να διευθετήσουμε αυτές τις δανειακές υποχρεώσεις, εντός και εκτός δικαστηρίων.

Δεν μας έχει χαριστεί ούτε και ένα ευρώ από τα δάνεια αυτά που τονίζω ότι είναι πλήρως εξασφαλισμένα χωρίς όμως να γνωρίζουμε παρ’ όλες τις προσπάθειες μας να ενημερωθούμε μέχρι και αυτή τη στιγμή για τα αρχικά ποσά, στοιχεία, τόκους, καταχρηστικές ρήτρες και λοιπές τυχόν επιβαρύνσεις των δανείων που έλαβε τότε ο πατέρας μας. Αναλάβαμε με καλή πίστη, αυτά που οι τράπεζες μάς ανέφεραν ότι ήταν τότε τα οφειλόμενα.

Ως εκ τούτου σήμερα όπως πολύς άλλος κόσμος κινδυνεύουμε κι εμείς να χάσουμε το σπίτι μας στις τράπεζες.

Για τις οφειλές σε τραπεζικούς οργανισμούς, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση τους, διά της παραχώρησης προσωπικής μας ακίνητης περιουσίας.

Νιώθω όμως την ανάγκη δημόσια να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από την 10χρονη κόρη μου, γιατί δέχτηκα να υποθηκεύσω το μέλλον της στις τράπεζες.

Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από την 80χρονη μητέρα μου που λόγω της δικής μου ιδιότητας ως Πολιτικά Εκτεθειμένου Προσώπου τότε, η ίδια σήμερα κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, γιατί επέτρεψα να αναλάβει οικονομικές υποχρεώσεις που δεν της ανήκαν.

Ζητώ συγνώμη από την οικογένεια μου γιατί έδωσα πίστη σε ανθρώπους που δεν ήταν ειλικρινείς στις προθέσεις τους και σήμερα ζητούν από μας υπέρογκα ποσά που αγωνιζόμαστε με την αδελφή μου και τη μητέρα μου να αποπληρώσουμε.

Τονίζω ότι ουδέποτε τύχαμε οιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης. Αντίθετα, τιμώντας την υπογραφή του πατέρας μας, αναλάβαμε οικονομικά βάρη που δεν δημιουργήσαμε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top