ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμια παρουσίαση για την πέμπτη γενιά της Mercedes C-Class

Παγκόσμια παρουσίαση για την πέμπτη  γενιά της Mercedes C-Class

Την πρώτη της εμφάνιση στην αγορά έκανε η νέα γενιά της Mercedes C-Class σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του μοντέλου σε ταυτόχρονη μετάδοση παγκοσμίως.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατέχει τον τίτλο του δημοφιλέστερο sedan της εταιρίας με πάνω από 10.5 εκατομμύρια πωλήσεις. Τώρα, η πέμπτη γενιά έρχεται να ανεβάσει για μία ακόμη φορά τον πήχη στην κατηγορία.


Σχεδιαστικά το μοντέλο αποπνέει δυναμισμό με τους ίδιους τους σχεδιαστές του να τη χαρακτηρίζουν σαν την πιο σπορτίφ C-Class που κατασκευάστηκε ποτέ. Διατηρώντας την ταυτότητα του γερμανικού εργοστασίου, στη νέα γενιά ξεχωρίζουν οι έντονοι προφυλακτήρες, τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα και οι πολλές νευρώσεις στο αμάξωμα. Για πρώτη φορά το ένα μέρος των πίσω φωτιστικών σωμάτων βρίσκεται πάνω στο πορτ παγκάζ. Αρκετές βέβαια είναι οι διαφοροποιήσεις στο αμάξωμα ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού. Όσον αφορά τις διαστάσεις, η νέα C-Class έχει ελαφρώς μικρότερο ύψος από τον προκάτοχο της και φτάνει τώρα τα 1.438χλστ. Είναι κατά 65χλστ. μεγαλύτερη σε μήκος ενώ πλάτος και μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 10χλστ. Οι αυξημένες διαστάσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο και στους εσωτερικούς χώρους του μοντέλου, τόσο για οδηγό και επιβάτες όσο και για τις αποσκευές.


Οι ομοιότητες της με την μεγαλύτερη S-Class είναι περισσότερες στον εσωτερικό χώρο και ιδιαίτερα στη μεγάλη γκάμα τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας που είναι εφοδιασμένη. Διαθέτει την ίδια διάταξη στο ταμπλό, έχοντας τη δεύτερη γενιά του Mercedes-Benz User Experience. Η οθόνη στο κέντρο του ταμπλό (9.5 ή 11.9 ίντσες) είναι τοποθετημένη κοιτάζοντας τον οδηγό, και όχι σαν συνέχεια του ψηφιακού πίνακα οργάνων (10.25 ή 12.3 ίντσες) όπως στα περισσότερα νέα μοντέλα της Mercedes. Οι οθόνες έχουν τρεις διαφορετικές επιλογές παρουσίασης των στοιχείων τους (Discreet – Sporty – Classic). Στο πολυτελές και ποιοτικό εσωτερικό ξεχωρίζει το πολυλειτουργικό τιμόνι, ο ambient φωτισμός αλλά και οι ρυθμίσεις των ηλεκτρικών καθισμάτων στις πόρτες. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει από επένδυση στα καθίσματα μέχρι και τρόπο ελέγχου λειτουργίας του αυτοκινήτου.


Η γκάμα κινητήρων της νέας Mercedes C-Class αποτελείται από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με ήπιο υβριδικό σύστημα. Στη βάση των βενζινοκινητήρων βρίσκεται ο 1.500άρης των 170 ίππων και στη συνέχεια ο δίλιτρος των 258 ίππων. Και οι δύο αποκτούν επιπλέον 20 ίππους από το ηλεκτρικό 48V σύστημα. Στο χώρο των πετρελαιοκινητήρων η γκάμα ξεκινά με την έκδοση 220d με 200 ίππους ενώ 265 αποδίδει η έκδοση 300d. Και εδώ οι κινητήρες αποκτούν +20 ίππους από το υβριδικό σύστημα στη λειτουργία boost). Πολύ σύντομα το γερμανικό εργοστάσιο θα εφοδιάσει το μοντέλο με plug-in υβριδικές εκδόσεις.
Η πέμπτη γενιά της Mercedes C-Class αναμένεται στους εκθεσιακούς χώρους της CiC περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top