ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Youthcast: Η τέχνη στην Κύπρο Σήμερα

Youthcast: Η τέχνη στην Κύπρο Σήμερα

Την Τετάρτη, 14 Απριλίου στις 20:00, παρακολουθήστε ζωντανά στη σελίδα του ΟΝΕΚ στο Facebook, το 1ο επεισόδιο του Youthcast, του νέου podcast του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, που έχει ως στόχο την έγκυρη ενημέρωσή για όλα όσα απασχολούν.

Στο 1ο επεισόδιο, θα γίνει μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ Κύπριων καλλιτεχνών για την Τέχνη στην Κύπρο σήμερα.

Άτομα προερχόμενα από όλο το φάσμα του πολιτισμού (θέατρο, λογοτεχνία, εικαστικές τέχνες, μουσική) θα προσπαθήσουν να αποτυπώσουν τις εκφάνσεις και τις διαδρομές της σύγχρονης κυπριακής καλλιτεχνικής δημιουργίας, τη σχέση της τόσο με την παράδοση, όσο και με την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, καθώς και τη συνύπαρξη και συνομιλία της με τις καλλιτεχνικές τάσεις στον κόσμο.

Ταυτόχρονα, θα αναδειχθούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις που διαχρονικά αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στη χώρα μας, τα οποία έχουν οξυνθεί λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, θα συζητηθούν μέτρα και πολιτικές που απαιτούνται για την περαιτέρω προώθηση των τεχνών, για την ανάπτυξη της αγάπης του κοινού για τις τέχνες και για την υποστήριξη των ίδιων των καλλιτεχνών.

Συμμετέχουν οι Αντρέας Τραχωνίτης (παραγωγός Louvana Records), Νάσια Διονυσίου (συγγραφέας), Αντρέας Κυριάκου (σκηνοθέτης, σεναριογράφος), Θέκλα Παπαδοπούλου (εικαστικός) και Αθηνά Κάσιου (σκηνοθέτης). Συντονίζει, ο ηθοποιός Αντρέας Φυλακτού.

Η συζήτηση θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμη στο κανάλι του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου στο Spotify.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top