ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομία: Τριήμερη εκστρατεία ενημέρωσης για τον εκφοβισμό

Αστυνομία: Τριήμερη εκστρατεία ενημέρωσης για τον εκφοβισμό

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τον εκφοβισμό από την Αστυνομία, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Εθνικής Ακαδημίας FBI, Κύπρος και τους ποδηλάτες της ομάδας Kmeatres, άρχισε σήμερα και θα διαρκέσει για τρεις ημέρες.

Aστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 7.30 το πρωί από τη Λεμεσό, με διαδρομή Δήμους και Κοινότητες των επαρχιών Λάρνακας και  Λευκωσίας. Στις 2 το μεσημέρι επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου έτυχαν υποδοχής από τον Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας Λάμπρο Θεμιστοκλέους και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων της Εθνικής Ακαδημίας FBI, ΚύπροςΑντρέα Αγγελίδη (Εκπρόσωπο Τύπου Αστυνομίας) και άλλους αξιωματικούς.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, καλωσορίζοντας τους ποδηλάτες, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική διοργάνωση που έχει ως θέμα το bullying ή αλλιώς «εκφοβισμό» και οι γονείς οφείλουν να είναι πολύ προσεχτικοί και να παρατηρούν πιθανές αλλαγές στη συμπεριφορά των παιδιών τους, αλλά και στις συνήθειές τους, να έχουν καλή επικοινωνία μαζί τους και να τα ενθαρρύνουν, ούτως ώστε να μπορούν να τους μιλούν και τους αναφέρουν οτιδήποτε τους έχει συμβεί.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Εθνικής Ακαδημίας FBI, Κύπρος κ. Αγγελίδης,  ανέφερε, ότι σκοπός της εκστρατείας είναι να ενημερωθεί το κοινό για τον εκφοβισμό και να δοθούν συμβουλές ώστε να προλαμβάνονται αυτά τα φαινόμενα, καθώς επίσης και η στήριξη των παιδιών θυμάτων εκφοβισμού και εξαναγκασμού και να ενισχυθεί η φωνή τους ενάντια στο "Bullying".

Από σήμερα μέχρι την Κυριακή οι ποδηλάτες θα διανύσουν απόσταση 500km, διασχίζοντας 58 συνολικά κοινότητες και δήμους στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, οι ποδηλάτες θα κάνουν σταθμούς σε Δήμους και Κοινότητες, όπου θα τυγχάνουν υποδοχής από τις Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές και θα διανέμουν στο κοινό διαφωτιστικό υλικό, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του και την απαλλαγή της κοινωνίας από φαινόμενα εκφοβισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top