ΚΥΠΡΟΣ

Έρευνα: Φινκ και Κάανεν «κυνηγούν» τον Δώνη...

Έρευνα: Φινκ και Κάανεν «κυνηγούν» τον Δώνη...

Αν ο τίτλος του πρωταθλητή πάει στον ΑΠΟΕΛ ή στον Απόλλωνα, τότε ένας εκ των Τόρστεν Φινκ ή Τον Κάανεν, θα δώσει συνέχεια σε αυτό που πέτυχε ο Δώνης.

Θα γίνουν μόλις οι δεύτεροι προπονητές της τελευταίας δεκαετίας, που θα «σηκώσουν» πρωτάθλημα, χωρίς να έχουν αναλάβει από την αρχή της σεζόν.

Θυμίζουμε πως ο Φικ αντικατέστησε τον Δώνη και ο Κάανεν τον Αντόνε.

Κόσμος πάει και έρχεται στους πάγκους των ομάδων μας, αλλά ας αρχίσουμε το ταξίδι...

Τι γίνεται την τελευταία δεκαετία με τις ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα;

ΟΜΟΝΟΙΑ

Από τον πάγκο της Ομόνοιας πέρασαν 12 συνολικά προπονητές. Από τον Χενκ Χάουαρντ που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία την 1η Ιουλίου του 2004, μέχρι τον Κώστα Καϊάφα, που βρίσκεται στο τιμόνι της Ομόνοιας από τις 12 Μαρτίου του 2014.

Αναλυτικά: (Χενκ Χάουαρντ, Ιοάν Αντόνε, Ντράγκαν Όκουκα, Γιάννης Μαντζουράκης, Γιώργος Σαββίδης, Νεντίμ Τούτιτς, Τάκης Λεμονής, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νεόφυτος Λάρκου, Τόνι Σαβέφσκι, Άνχελ Λοτίνα, Κώστας Καϊάφας).

ΑΠΟΕΛ

Από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ πέρασαν συνολικά 9 προπονητές. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν στην τεχνική ηγεσία την σεζόν 2004-05, ενώ σήμερα προπονητής είναι ο Τόρτσεν Φινκ, που ανέλαβε στις 10 Ιανουαρίου του 2015. Ο Γιοβάνοβιτς μετά την πρώτη του θητεία (2003-05) επέστρεψε το 2008 και μέχρι το 2013, έγινε ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της ομάδας.

Αναλυτικά: (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Λούκας Χατζηλούκας, Βέρνερ Λόραντ, Μάριος Κωνσταντίνου, Ζέρζι Έγκελ, Μαρίνος Ουζουνίδης, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Πάουλο Σέρτζιο, Γιώργος Δώνης, Τόρστεν Φινκ).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Από τον πάγκο της Ανόρθωσης πέρασαν 13 προπονητές την τελευταί δεκαετία. Πό την «χρυσή» εποχή του Τιμούρ Κετσπάγια, στον Αντρέ Πάους, που ανέλαβε στις 15 Μαϊου του 2014.

Αναλυτικά: (Τιμούρ Κετσπάγια, Έρνστ Μίντερντοπ, Σλάβοζλουμπ Μούσλιν, Νίκος Νικολάου, Γκιγιέρμο Όγιος, Σλόμποταν Κρισμάρεβιτς, Στάνιμιρ Στοίλοφ, Ρόνι Λέβι, Πάμπος Χριστοδούλου, Χριστάκης Κασσιανός, Ζόρζε Κόστα, Νίκος Κωστένογλου,Αντρέ Πάους

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Συνολικά 16 προπονητές κάθισαν στον πάγκο του Απόλλωνα την τελευταία δεκαετία. Την σεζόν 2004-05 στον πάγκο ήταν ο Γιαννάκης Γιαγκουδάκης για να αναλάβει στη συνέχεια ο Στάνκε, με τον οποίο η ομάδα της Λεμεσού πανηγύρισε το πρωτάθλημα και μάλιστα αήττητη. Στον πάγκο σήμερα βρίσκεται ο Τον Κάανεν που ανέλαβε καθήκοντα στις 9 Απριλίου του 2015.

Αναλυτικά: (Γιαννάκης Γιαγκουδάκης, Μπερν Στάνκε, Τζέραντ Βαν Ντερ Λεμ, Σίνισα Γκόγκιτς, Γιόσι Μισράχι, Σβέτοζαρ Σάμπουριτς, Τόμας Φον Χέιζεν, Σλόμποταν Κρισμάρεβιτς, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Ντιντιέ Ολέ Νικόλ, Μίχαι Στοϊκίτσα, Τζορτζ Μπέρλεϊ, Νικόδημος Παπαβασιλείου, Χριστάκης Χριστοφόρου, Ιοάν Αντόνε, Τον Κάανεν)

ΑΕΛ

Συνολικά 15 προπονητές πέρασαν από την ΑΕΛ την τελευταία δεκαετία. Την σεζόν 2004-05 στο πάγκο της ομάδας ήταν ο Προτάσοφ και τον Μάρτιο του 2005 ανάλαβε ο Ανδρέας Μιχαλίδης. Από τις 17 Νοεμβρίου του 2014 προπονητής της ομάδας είναι ο Χριστάκης Χριστοφόρου.

Αναλυτικά: (Όλε Προτάσοφ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Πανίκος Ορφανίδης, Έλι Γκούτμαν, Μαριάνο Μπαρέτο, Μίχαι Στοϊκίτσα, Νιρ Κλίγκερ, Ντούσαν Ούχριν, Παύλος Σάββα, Ραϊμοντ Άττεφελντ, Πάμπος Χριστοδούλου, Ζόρζε Κόστα, Λίτο Βιντιγκάλ, Ιβαϊλο Πέτεφ, Χριστάκης Χριστοφόρου)

ΑΕΚ

Από την ΑΕΚ Λάρνακας πέρασαν 15 προπονητές την τελευταία δεκαετία. Στις 30 Απριλίου του 2014 ανακοινώθηκε ο Τόμας Κρίστιανσεν, που έκανε πρεμιέρα στη νίκη της ΑΕΚ με 5-3 απέναντι στον Απόλλωνα.

Αναλυτικά: (Νεόφυτος Λάρκου, Νικολαϊ Κοστόφ, Μάριος Κωνσταντίντου, Νιρ Κλίγκερ, Μάκης Κατσαβάκης, Λούης Στεφανή, Χριστάκης Κασσιανός, Σάββας Κωνσταντίνου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Τον Κάανεν , Λέον Φλέμινγκς, Ραν Μπεν Σιμόν, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Φλώρος Νικολάου, Τόμας Κρίστιανσεν).

Ενδιαφέρον στοιχεία για την τελευταία δεκαετία:

Ο Δώνης είναι ο μοναδικός προπονητής που πανηγύρισε πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία, χωρίς να αναλάβει από την αρχή στη σεζόν.

Διαδέχθηκε τον Πάουλο Σέρτζιο τον Οκτώβριο του 2013 και λίγους μήνες αργότερα πανηγύρισε το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ.

Μοναδικός Κύπριος προπονητής που κατέκτησε πρωτάθλημα είναι ο Πάμπος Χριστοδούλου

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πανηγύρισε τα περισσότερα πρωταθλήματα (3) ενώ ακολουθεί ο Τιμούρ Κετσπάγια (2).

Συνολικά 80 φορές άλλαξε η τεχνική ηγεσία των έξι πιο πάνω ομάδων την τελευταία δεκαετία.

Κατακτήσεις:

2004-05 Ανόρθωση Τιμούρ Κετσπάγια

2005-06 Απόλλωνας Μπερν Στάνκε

2006-07 ΑΠΟΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης

2007-08 Ανόρθωση Τιμούρ Κετσπάγια

2008-09 ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς

2009-10 Ομόνοια Τάκης Λεμονής

2010-11 ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς

2011-12 ΑΕΛ Πάμπος Χριστοδούλου

2012-13 ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς

2013-14 ΑΠΟΕΛ Γιώργος Δώνης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top