ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει στη Ρωσία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για το κυπριακό

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει στη Ρωσία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για το κυπριακό

Με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν συναντάται σήμερα στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο περιθώριο των εορτασμών για την επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να συζητήσει με τον κ. Μπαν το Κυπριακό, ενόψει της επανέναρξης του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων, που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το κοινό δείπνο των ηγετών, την προσεχή Δευτέρα.

Εξάλλου, στη Μόσχα, ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 70η επέτειο της Ημέρας της Νίκης, με την μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 10.00πμ τοπική ώρα.

Χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τους Προέδρους της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και την Κίνας Xi Jinping, με τους οποίους συζήτησε το Κυπριακό και τις διμερείς σχέσεις.

Παρακάθισε, εξάλλου, σε δείπνο που διοργάνωσε ο Πρόεδρος Πούτιν προς τιμήν των αρχηγών κρατών που συμμετέχουν στους εορτασμούς.Αύριο, Κυριακή θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Jacob Zuma, προτού αναχωρήσει για την Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top