Απέτρεψαν βομβιστική επίθεση στην Αυστραλία με την σύλληψη 17χρονου

Απέτρεψαν βομβιστική επίθεση στην Αυστραλία με την σύλληψη 17χρονου

Τουλάχιστον ένα πρόσωπο σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι προετοίμαζε βομβιστική επίθεση συνελήφθη στην Αυστραλία, ανακοίνωσε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ, τονίζοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια "πολύ σοβαρή τρομοκρατική απειλή".

"Εγιναν πολλές έφοδοι στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. Εγινε τουλάχιστον μια σύλληψη. Εχουμε αποδείξεις ότι μια βομβιστική επίθεση βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας", δήλωσε ο Αμποτ σε δημοσιογράφους.

Η αστυνομία της Αυστραλίας διευκρίνισε ότι διεξήγαγε χθες Παρασκευή έρευνες σε σπίτια στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης, εξουδετέρωσε με ελεγχόμενες πυροδοτήσεις τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς και συνέλαβε έναν 17χρονο, ο οποίος κατηγορείται για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σχεδιαζόταν μια επίθεση αύριο Κυριακή στη Μελβούρνη."Αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι κάτι επρόκειτο να συμβεί", δήλωσε ο ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας Μάικ Φίλαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη. "Εάν δεν είχαμε επέμβει, υπήρχε πραγματική απειλή" να διαπραχθεί μια τρομοκρατική ενέργεια, πρόσθεσε.

Η Αυστραλία είχε αυξήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο το επίπεδο συναγερμού για το ενδεχόμενο διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών, μετά ιδίως την μετάβαση τουλάχιστον 110 υπηκόων της στο Ιράκ και στη Συρία για να πολεμήσουν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Πάνω από 30 εξ αυτών έχουν επιστρέψει έκτοτε στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE