ΟΝΕΚ-«Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης»: Το ΜΑΖΙ είναι η υπερδύναμή μας

ΟΝΕΚ-«Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης»: Το ΜΑΖΙ είναι η υπερδύναμή μας

Το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» 2021-2027 μπαίνει σε νέα περίοδο προγραμμάτων με το σλόγκαν «The power in together» (Ισχύς εν τη ενώσει) θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε νέους να εργαστούν ΜΑΖΙ για να προσφέρουν αλληλεγγύη. Το ΜΑΖΙ είναι η υπερδύναμή μας. Μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18 - 30 να προσφέρουν εθελοντικά στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα απευθύνεται και σε οργανωμένα σύνολα νέων που επιθυμούν να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια εθελοντισμού ή αλληλεγγύης.

Τα σχέδια που υποστηρίζει το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» διαρκούν από δύο έως δώδεκα μήνες και υλοποιούνται, κατά κανόνα, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις φυσικές καταστροφές, την παροχή βοήθειας σε κέντρα αιτούντων ασύλου και στην αντιμετώπιση διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων.

Νέοι και νέες που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να εγγράφονται στην πλατφόρμα του προγράμματος από την ηλικία των 17 χρονών, ενώ ομάδες νέων και οργανώσεις που θέλουν να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στον Οργανισμό Νεολαίας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ευκαιρίες, τη διαδικασία για συμμετοχή, και άλλα στο eusolidaritycorps.onek.org.cy .

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

Η λύση στην παρανομία σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, είναι η επίλυση του Κυπριακού, τόνισε, την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, που θα φιλοξενήσει μεγάλο μέρος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE