ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΟΝΕΚ-«Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης»: Το ΜΑΖΙ είναι η υπερδύναμή μας

ΟΝΕΚ-«Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης»: Το ΜΑΖΙ είναι η υπερδύναμή μας

Το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» 2021-2027 μπαίνει σε νέα περίοδο προγραμμάτων με το σλόγκαν «The power in together» (Ισχύς εν τη ενώσει) θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε νέους να εργαστούν ΜΑΖΙ για να προσφέρουν αλληλεγγύη. Το ΜΑΖΙ είναι η υπερδύναμή μας. Μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18 - 30 να προσφέρουν εθελοντικά στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα απευθύνεται και σε οργανωμένα σύνολα νέων που επιθυμούν να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια εθελοντισμού ή αλληλεγγύης.

Τα σχέδια που υποστηρίζει το «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» διαρκούν από δύο έως δώδεκα μήνες και υλοποιούνται, κατά κανόνα, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις φυσικές καταστροφές, την παροχή βοήθειας σε κέντρα αιτούντων ασύλου και στην αντιμετώπιση διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων.

Νέοι και νέες που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να εγγράφονται στην πλατφόρμα του προγράμματος από την ηλικία των 17 χρονών, ενώ ομάδες νέων και οργανώσεις που θέλουν να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στον Οργανισμό Νεολαίας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ευκαιρίες, τη διαδικασία για συμμετοχή, και άλλα στο eusolidaritycorps.onek.org.cy .

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top