ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mε κλάδους ελιάς στα χέρια τραγουδούσαν «η δική μου η πατρίδα» έξω από το Λήδρα Πάλας

Mε κλάδους ελιάς στα χέρια τραγουδούσαν «η δική μου η πατρίδα» έξω από το Λήδρα Πάλας

Μαζεύτηκαν αυθόρμητα και την τελευταία στιγμή έξω από το Λήδρα Πάλας, ομάδες ανεξάρτητων πολιτών, που θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα ειρήνης με αφορμή την διεξαγωγή του αποψινού δείπνου μεταξύ των δύο ηγετών, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακκιντζί.

Το δείπνο ξεκίνησε γύρω στις 8:30, ήδη όμως ήταν έτοιμη η υποδοχή από 500 περίπου άτομα, μέλη ανεξάρτητων ομάδων πολιτών που θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα ειρήνης.

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, φέροντας στα χέρια κλάδου ελιάς τραγουδούσαν «Η δική μου η πατρίδα», επιθυμώντας μ’ αυτό τον τρόπο να διατρανώσουν την θέληση τους για την επίτευξη μίας δίκαιης λύσης που θα ενώνει τους δύο λαούς.

Για την διοργάνωση της εκδήλωσης στάλθηκαν σήμερα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα, πολιτών, μελών ανεξάρτητων ομάδων που εργάζονται για την επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Υπολογίζεται ότι μετά την διεξαγωγή του δείπνου θα ανακοινωθεί και η επίσημη ημερομηνία επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, με ανακοίνωση των Η.Ε.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν και η πρώην πρώτη κυρία και επίτροπος της Υγείας της ΕΕ, Αντρούλλα Βασιλείου, αλλά και η πρώην υποψήφια Ευρωβουλευτής, Ρένα Χόπλαρου, η οποία είχε μάλιστα γράψει πριν από λίγες ημέρες στην προσωπική της σελίδας στο Facebook: "Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην Κύπρο. Δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Με την εκλογή όμως του Ακιντζί στην ηγεσία της τκ κοινότητας και τα ΜΟΕ που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανοίγεται μια προοπτική, μια διαδικασία, μια ευκαιρία. Χρειαζόμαστε νηφαλιότητα, χώρο για διάλογο, δημοκρατικό ήθος. Χρειαζόμαστε ελπίδα".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top