ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου στην Ασία

Πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου στην Ασία

Πτώση σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του αργού πετρελαίου στις αγορές της Ασίας λόγω των ανησυχιών για υπερπροσφορά παγκοσμίως μετά τη δήλωση του πρώην Υπουργού Ενέργειας του Κατάρ ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ δεν θα προχωρήσουν σε μονομερή μείωση της παραγωγής του “μαύρου χρυσού”.

Κατά τις απογευματινές συναλλαγές στην Ασία, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate, παράδοσης Ιουνίου, υποχώρησε κατά τέσσερα σεντς, στα 59,21 δολάρια, ενώ το Μπρεντ, συμβόλαια Ιουνίου, υποχώρησε κατά 12 σεντς, στα 64,79 δολάρια.

Ο Abdullah al-Attiyah, που ήταν επικεφαλής του χαρτοφυλακίου της ενέργειας για περίπου δύο δεκαετίες στο πλούσιο από πετρέλαιο Κατάρ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) θα πρέπει πρώτα να καταλήξει σε δεσμευτική συμφωνία με τα μη μέλη του Οργανισμού πριν προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής.

Τα μέλη "δεν μπορούν και δεν θα μειώσουν (την παραγωγή), εκτός αν οι βασικοί παραγωγοί πετρελαίου εκτός του ΟΠΕΚ ενώσουν δυνάμεις”, επισήμανε.

Ο 12μελής Οργανισμός διατήρησε τα επίπεδα παραγωγής παρά το γεγονός ότι υποχωρούν συνεχώς οι τιμές.Ο ΟΠΕΚ, με επικεφαλής την Σαουδική Αραβία, παράγει περίπου το 30% της παγκόσμιας παραγωγής αργού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top