ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή: Τα παιδιά με covid-19 δεν εμφανίζουν μόνο τα τυπικά συμπτώματα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή: Τα παιδιά με covid-19 δεν εμφανίζουν μόνο τα τυπικά συμπτώματα

Αυξημένη προσοχή χρειάζεται στις περιπτώσεις παιδιών που ενδεχομένως νοσούν με covid-19, καθώς στην πλειονότητά τους όταν μολύνονται από τον κορωνοϊό δεν εμφανίζουν μόνο τα τυπικά συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα ή δύσπνοια, αλλά ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων.

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι αν και τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να αρρωστήσουν βαριά από Covid-19 και να χρειαστούν εισαγωγή σε ΜΕΘ, συνήθως έχουν μία πιο ήπια εξέλιξη της νόσου σε σχέση με τους ενήλικες, καθώς και χαμηλότερη θνητότητα. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συχνή απουσία τυπικών συμπτωμάτων στα παιδιά απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση από τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, καθώς και συχνή διενέργεια τεστ στους μαθητές.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports»,σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ανέλυσαν στοιχεία για 12.306 παιδιά με διαγνωσμένη Covid-19. Τα 672 (ποσοστό 5,5%) χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο και από αυτά τα 118 (18%) εισήχθησαν σε ΜΕΘ, ενώ τα 38 (4%) διασωληνώθηκαν. Ο κίνδυνος νοσηλείας, εισαγωγής σε ΜΕΘ και διασωλήνωσης ήταν ίδιος για τα αγόρια και τα κορίτσια.

Διαπιστώθηκε ότι το 18,8% των παιδιατρικών ασθενών ανέφεραν συμπτώματα πυρετού, κόπωσης, πόνων στους μυς ή στις αρθρώσεις, καθώς και διαταραχών όσφρησης ή γεύσης. Το 16,5% είχαν αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα, δύσπνοια κ.ά.), το 14% γαστρεντερικά συμπτώματα (ναυτία, εμετό, διάρροια κ.ά.), το 8% δερματολογικά συμπτώματα όπως εξανθήματα και το 4,8% νευρολογικά (κυρίως πονοκεφάλους).

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Πέφτει τα μεσάνυχτα η αυλαία της προεκλογικής: Τοξικότητα και πανικός συσπείρωσης μέχρι την τελευταία ώρα

Λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει περισσότερο αρένα σύγκρουσης, παρά δημοκρατική διαδικασία. Η προεκλογική ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα, αφήνοντας πίσω της μια έντονη γεύση τοξικότητας, προσωπικών επιθέσεων, πολιτικής έντασης και επικοινωνιακού θορύβου. Μια προεκλογική φτωχή σε ουσία, αλλά πλούσια σε αλληλοκατηγορίες, ειρωνείες και προσπάθειες πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου.

BEST OF TOTHEMAONLINE