ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τραπέζι των συνομιλιών κάθονται για πρώτη φορά σήμερα Αναστασιάδης – Ακκιντζί – Τι θα συζητηθεί

Στο τραπέζι των συνομιλιών κάθονται για πρώτη φορά σήμερα Αναστασιάδης – Ακκιντζί – Τι θα συζητηθεί

Η ανακοίνωση της επανέναρξης των συνομιλιών είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα, μετά το δείπνο των δυο ηγετών στο Λήδρα Πάλας, το οποίο φιλοξένησε ο κ. `Ειντε.

Επαναρχίζουν σήμερα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στην παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, θα αρχίσει στις 10 το πρωί.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης είχε δηλώσει πως οι δυο ηγέτες εξέφρασαν την ισχυρή δέσμευσή τους και την κοινή δέσμευση να προχωρήσουν με εποικοδομητικό και προσηλωμένο τρόπο και για το λόγο αυτό συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συνάντηση και ότι θα γίνει μια γενική ανταλλαγή απόψεων και θα συμφωνήσουν για τις λεπτομέρειες, τη δομή και τη συχνότητα των συναντήσεων.

Εξάλλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε την περασμένη Τρίτη πως κατά κύριο λόγο την πρώτη συνάντηση θα απασχολήσουν θέματα δομής και διαδικασίας. Υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πει ότι θα παραδώσει στον κ. Ακιντζί κατάλογο για τα 28 ναρκοπέδια στον Πενταδάκτυλο,  κατά την πρώτη τους συνάντηση.

Κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει χθες στο ΚΥΠΕ πως η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι συγκρατημένα αισιόδοξη και θεωρεί ότι υπάρχουν κοινά σημεία, σημειώνοντας ωστόσο πως όλα θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. “Από τις μέχρι στιγμής συζητήσεις, είμαστε αισιόδοξοι”, ανέφερε.

Είπε ακόμη πως κατά τη σημερινή συνάντηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο ώρες, δεν θα γίνει διαπραγμάτευση επί της ουσίας, αλλά θα συζητηθούν η διαδικασία και η δομή των συνομιλιών, οι όροι εντολής των διαπραγματευτών και η συχνότητα των επαφών των δύο ηγετών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top