Κομισιόν: Σε ποιες περιπτώσεις οι ταξιδιώτες δεν θα έχουν υποχρέωση καραντίνας και διεξαγωγής τεστ

Κομισιόν: Σε ποιες περιπτώσεις οι ταξιδιώτες δεν θα έχουν υποχρέωση καραντίνας και διεξαγωγής τεστ

Τις προτάσεις της για τη διευκόλυνση των ταξιδιών εντός της ΕΕ στο πλαίσιο της πανδημίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων εισηγείται να μην επιβάλλεται κανένας περαιτέρω ταξιδιωτικός περιορισμός για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα και για τα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Συγκεκριμένα, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στην ΕΕ βελτιώνεται και οι εμβολιασμοί προχωρούν, η Επιτροπή προτείνει στα κράτη-μέλη τη σταδιακή διευκόλυνση των ταξιδιωτικών μέτρων «με συντονισμένο τρόπο» και με βάση «το κοινό εργαλείο» που είναι το «Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μονή Αββακούμ, Ζαβράντωνας, Θανάσης Νικολάου και Γιαννάκη ανάμεσα στις σημαντικότερες δικαστικές υποθέσεις το 2025

Μονή Αββακούμ, Ζαβράντωνας, Θανάσης Νικολάου και Γιαννάκη ανάμεσα στις σημαντικότερες δικαστικές υποθέσεις το 2025

Το 2025 αποτέλεσε μια από τις πιο φορτισμένες χρονιές για τη Δικαιοσύνη στην Κύπρο, με 13 μεγάλες και πολυσύνθετες δικαστικές υποθέσεις να απασχολούν τα κυπριακά δικαστήρια. Υποθέσεις, που άγγιξαν τον πυρήνα του κράτους δικαίου, από θανάτους ανηλίκων και καταγγελίες για βιασμό, μέχρι σκάνδαλα διαφθοράς, σφετερισμούς περιουσιών στα κατεχόμενα, σοβαρά ποινικά εγκλήματα, αλλά και αποφάσεις που δοκίμασαν τις δικαστικές έδρες.