Κομισιόν: Σε ποιες περιπτώσεις οι ταξιδιώτες δεν θα έχουν υποχρέωση καραντίνας και διεξαγωγής τεστ

Κομισιόν: Σε ποιες περιπτώσεις οι ταξιδιώτες δεν θα έχουν υποχρέωση καραντίνας και διεξαγωγής τεστ

Τις προτάσεις της για τη διευκόλυνση των ταξιδιών εντός της ΕΕ στο πλαίσιο της πανδημίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων εισηγείται να μην επιβάλλεται κανένας περαιτέρω ταξιδιωτικός περιορισμός για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα και για τα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Συγκεκριμένα, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στην ΕΕ βελτιώνεται και οι εμβολιασμοί προχωρούν, η Επιτροπή προτείνει στα κράτη-μέλη τη σταδιακή διευκόλυνση των ταξιδιωτικών μέτρων «με συντονισμένο τρόπο» και με βάση «το κοινό εργαλείο» που είναι το «Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων με την Αίγυπτο, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Chevron αρμόδιο για τις αναδυόμενες χώρες κ. Χαβιέ λα Ρόσα, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο προτού μεταβεί στην Αίγυπτο.