Κομισιόν: Σε ποιες περιπτώσεις οι ταξιδιώτες δεν θα έχουν υποχρέωση καραντίνας και διεξαγωγής τεστ

Κομισιόν: Σε ποιες περιπτώσεις οι ταξιδιώτες δεν θα έχουν υποχρέωση καραντίνας και διεξαγωγής τεστ

Τις προτάσεις της για τη διευκόλυνση των ταξιδιών εντός της ΕΕ στο πλαίσιο της πανδημίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων εισηγείται να μην επιβάλλεται κανένας περαιτέρω ταξιδιωτικός περιορισμός για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα και για τα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Συγκεκριμένα, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στην ΕΕ βελτιώνεται και οι εμβολιασμοί προχωρούν, η Επιτροπή προτείνει στα κράτη-μέλη τη σταδιακή διευκόλυνση των ταξιδιωτικών μέτρων «με συντονισμένο τρόπο» και με βάση «το κοινό εργαλείο» που είναι το «Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE