ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανοί τουρίστες για να πάνε κατεχόμενα λένε ψέματα και δηλώνουν διευθύνσεις στις ελεύθερες περιοχές

Βρετανοί τουρίστες για να πάνε κατεχόμενα λένε ψέματα και δηλώνουν διευθύνσεις στις ελεύθερες περιοχές

Βάζουν διευθύνσεις στις ελεύθερες περιοχές για να πάρουν το πάσο (Cyprus Flight pass) και μετά πηγαίνουν κατεχόμενα.

Η τ/κ αγγλόφωνη Cyprus Today σε προχθεσινό της πρωτοσέλιδο έγραφε ότι οι Βρετανοί που επισκέπτονται την Κύπρο και θέλουν να μεταβούν στα κατεχόμενα, καλούνται να πουν ψέματα για τον τελικό τους προορισμό, για να μην τους απαγορευθεί η είσοδος στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Βρετανοί πολίτες, από την 1η Ιανουαρίου 2021, μετά το Brexit, δεν θεωρούνται Ευρωπαίοι πολίτες και τους παραχωρείται άδεια εισόδου χωρίς βίζα για 90 μέρες. Η κατάσταση περιπλέκεται αφού μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να τοποθετήσει την Τουρκία στην «κόκκινη κατηγορία» ως ταξιδιωτικό προορισμό, οι Βρετανοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν από το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου μέσω Τουρκίας.

Πολλοί Βρετανοί τουρίστες αναγράφουν ως προορισμό τους μια διεύθυνση που βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές για να μπορέσουν να λάβουν το πάσο (Cyprus Flight pass) και να εισέλθουν στην Κύπρο, επειδή φοβούνται πως αν γράψουν μια διεύθυνση που βρίσκεται στα κατεχόμενα, δεν θα τους δοθεί άδεια να εισέλθουν στην Κυπριακή Δημοκρατία ή ακόμα θα απελαθούν, όπως έγινε με τουρίστες από τις Σκανδιναβικές Χώρες και το Ισραήλ, υποστηρίζει η εφημερίδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top