Πύλη Εμβολιασμού: Παραμένει ανοιχτή σήμερα για τους πολίτες 28-32 ετών - Ποιοι παίρνουν σειρά τη Δευτέρα

Πύλη Εμβολιασμού: Παραμένει ανοιχτή σήμερα για τους πολίτες 28-32 ετών - Ποιοι παίρνουν σειρά τη Δευτέρα

Ανοικτή μέχρι και τις 17:30 το απόγευμα παραμένει η Πύλη Εμβολιασμού για τους πολίτες 28-32 ετών, οι οποίοι μπορούν να διευθετήσουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVD-19.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, η Πύλη θα ανοίξει τη Δευτέρα 7/6 έως Τρίτη 8/6 για ηλικίες 23-27, την Τετάρτη 9/6 έως Πέμπτη 10/6 για ηλικίες 18-22 και την Παρασκευή 11/6 έως Σάββατο 12/6 για 40 ετών και άνω.

Μέσω της Πύλης Εμβολιασμού θα διατίθενται ραντεβού για εμβολιασμό με τα διαθέσιμα αδειοδοτημένα εμβόλια σε Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

Ωστόσο λόγω της απεργίας που για τη Δευτέρα ανακοίνωσαν οι νοσηλευτές μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) επηρεάζεται η λειτουργία στα Εμβολιαστικά Κέντρα στο Λιμάνι Λάρνακας Β, στη Λεμεσό το Εμβολιαστικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού Β και το Εμβολιαστικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού Ε, στην Αμμόχωστο το Εμβολιαστικό Κέντρο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου Γ.

Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου, στα πιο πάνω Κέντρα Εμβολιασμού, θα ενημερωθούν μέχρι την Κυριακή μέσω γραπτού μηνύματος που τους αποστέλλεται στο κινητό τους τηλέφωνο για τη νέα ημερομηνία του ραντεβού τους.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Υπουργείου Υγείας, το 32,6% του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει μέχρι και τις 2 Ιουνίου το εμβολιαστικό του σχήμα και το 54,1% του πληθυσμού έχει λάβει την 1η δόση του εμβολίου, με τη χώρα μας να παραμένει 3η ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ ως προς τη χορήγηση δόσεων εμβολίου (χορήγηση 71 δόσεων ανά 100 κατοίκους).

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE