Καραγιάννης."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Εξοργισμένος ο Καραγιάννης με τις απειλές για αγωγές: «Προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τον κόσμο» - ΒΙΝΤΕΟ

14.06.2021
12:05
Κορωνοϊός

Αυξημένος αναμένεται να είναι ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με τον χθεσινό, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Σε δηλώσεις του στην Κρατική τηλεόραση το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Δρ. Καραγιάννης δήλωσε πως το Σαββατοκύριακο γίνεται πάντα μικρότερος αριθμός τεστ, συνεπώς σήμερα πιθανόν να είναι αυξημένος.

Την επιδημιολογική εικόνα του νησιού, την χαρακτήρισε πολύ βελτιωμένη, παρόλο το άνοιγμα, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας ανέφερε πως η Ινδική είναι 40-50% πιο μεταδοτική από την Αγγλική, η οποία αρχικά ήταν 50-60% πιο επικίνδυνη από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού.

Παράλληλα απάντησε για την Τρίτη δόση εμβολίου αναφέροντας: «Το θεωρώ δεδομένο ότι θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου, για να εμποδίσουμε νέο κύμα το φθινόπωρο».

Τέλος σχολίασε τις απειλές για αγωγές κατά της επιστημονικής ομάδας, ο Δρ. Καραγιάννης δήλωσε:

«Αυτό είναι στα χέρια των επιστημόνων. Μας εξόργισε η χειρονομία αυτή, με τον τρόπο που λειτουργούμε προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τον κόσμο μαζεύοντας τα δεδομένα για να θωρακίσουμε την κοινότητα μας όσο το δυνατό καλύτερα.», δήλωσε.

«Εμείς σαν Κύπρος παίρνουμε την επιστημονική άποψη στο Δικαστήριο, η οποία είναι βασισμένη πάνω σε συστάσεις διεθνών οργανισμών», συμπλήρωσε.,

Δείτε όσα είπε:

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)