ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΠτΔ με πολιτικούς αρχηγούς: «Όχι» από ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ – Το συζητά η ΕΔΕΚ

Συνάντηση ΠτΔ με πολιτικούς αρχηγούς: «Όχι» από ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ – Το συζητά η ΕΔΕΚ

Στο λόφο του προεδρικού ανηφόρισαν σήμερα οι πολιτικού αρχηγοί ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ.

Ο πρώτος κύκλος επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης με τους πολιτικούς αρχηγούς φαίνεται ότι δεν απέδωσε καρπούς.


Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος αποχώρησε χωρίς να προβεί σε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.


Ακολούθως ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ φαίνεται να μην αποδέχθηκε την όποια πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής.

Σε δηλώσεις του τόνισε πως για να μπορέσει να υπάρξει συνεργασία πρέπει να υπάρχει πολιτική βάση, πολιτικό υπόβαθρο που θα στηρίζεται η συνεργασία και είναι προφανές πως σε ότι μας αφορά, δεν έχουν σχέση οι θέσεις μας, με τις θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Όσον αφορά την υπουργοποίηση του τέως προέδρου της Βουλής, Αδάμου Αδάμου ο κύριος Κυπριανού δήλωσε ότι δεν συζητήθηκαν ονόματα αφού δεν τέθηκε θέμα συνεργασίας του ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση.
«Ο κ. Αδάμου είχε για πολλά χρόνια καλή συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Αν τώρα κρίνει ότι θα θέλει να συνεργαστεί με μία Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ θα τον κρίνει ο κόσμος».


Με τη σειρά του ο Μαρίνος Σιζόπουλος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα δηλώνοντας πως θα συζητήσουν με τα πολιτικά όργανα του κόμματος και θα πάρουν μαζί της απόφαση.

«Δεν υπάρχει καμιά βολιδοσκόπηση προσώπων αλλά πρώτα πρέπει η ΕΔΕΚ να ξεκαθαρίσει τελεσίδικα τη δική της θέση και την άποψη γύρω από αυτό το ζήτημα ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις. Εγώ δεν απορρίπτω ούτε αποδέχομαι. Εγώ άκουσα και θα μεταφέρω στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ τα οποία έχουν την ευθύνη να πάρουν τις αποφάσεις»

 Το ΕΛΑΜ δεν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, όπως δήλωσε ο Πρόεδρός του Χρίστος Χρίστου.

«Από την πλευρά μας δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό το σχήμα. Το ΕΛΑΜ παραμένει μια ανεξάρτητη πολιτική δύναμη», ανέφερε.

Αύριο ακολουθούν οι Νικόλας Παπαδόπουλος, Μάριος Καρογιάν και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top