ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους πληρώναμε άδικα: 90 μέλη της Αστυνομίας έπαιρναν επιδόματα για «αυξημένα καθήκοντα» που δεν δικαιούνταν

Τους πληρώναμε άδικα: 90 μέλη της Αστυνομίας έπαιρναν επιδόματα για «αυξημένα καθήκοντα» που δεν δικαιούνταν

Δέκα αρχιλοχίες και 80 αρχιαστυφύλακες λάμβαναν επίδομα για εκτέλεση αυξημένων καθηκόντων, το οποίο τους αποκόπηκε ύστερα από έλεγχο κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν εκτελούσαν καθήκοντα ανώτερα του επιπέδου του βαθμού τους, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου.

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στον Τύπο για τα επιδόματα στην Αστυνομία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως διευκρινίζει ότι στο πλαίσιο της ορθής αξιολόγησης της παραχώρησης των επιδομάτων του αρχιλοχία και του αρχιαστυφύλακα, τα οποία συνδέονται με την εκτέλεση αυξημένων καθηκόντων, ανώτερων του βαθμού που κατέχουν, αλλά και στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης των επιδομάτων που παραχωρούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ζήτησε όπως διεξαχθεί έλεγχος του καταλόγου των δικαιούχων επιδομάτων αναφορικά με τα καθήκοντα που εκτελούν.

Από τον έλεγχο, αναφέρεται, διαπιστώθηκε ότι δέκα αρχιλοχίες και 80 αρχιαστυφύλακες δεν εκτελούσαν καθήκοντα ανώτερα του επιπέδου του βαθμού τους και, συνεπώς, δεν πληρούσαν τα κριτήρια που καθορίζει ο Κανονισμός 38 των περί Αστυνομίας Γενικών Κανονισμών (Κ.Δ.Π. 51/1989) για εκτέλεση αυξημένων καθηκόντων, ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Περαιτέρω, το Υπουργείο επισημαίνει ότι ο έλεγχος των καθηκόντων των αρχιλοχίων και αρχιαστυφυλάκων ήταν επιβεβλημένος, αφού για χρόνια οι προϊστάμενοί τους δεν αξιολόγησαν τα καθήκοντά τους, για να διαπιστωθεί αν τα καθήκοντα που ασκούσαν ήταν ανώτερα των καθηκόντων του βαθμού που κατείχαν και αν δικαιολογείται η συνέχιση της παραχώρησης του συγκεκριμένου επιδόματος, ώστε να αναθεωρηθούν οι κατάλογοι των μελών που λαμβάνουν τα εν λόγω επιδόματα. Ο έλεγχος, που αφορούσε όλα τα μέλη της Αστυνομίας, κατέδειξε όλους όσοι δεν πληρούσαν τις πρόνοιες του Κανονισμού 38 και, συνεπώς, έπρεπε να τους αφαιρεθεί το επίδομα, γιατί δεν το δικαιούνταν, όπως αναφέρεται. Ταυτόχρονα, προστίθεται ότι από αυτά τα μέλη αφαιρέθηκαν τα διακριτικά και δεν ονομάζονται πλέον αρχιλοχίες ή αρχιαστυφύλακες.

Το Υπουργείο τονίζει ότι με αυτόν τον τρόπο τίθεται τέλος στο γεγονός ότι κάποια μέλη της Αστυνομίας λάμβαναν το επίδομα αρχιλοχία / αρχιαστυφύλακα / αρχιπυροσβέστη, κατά παράβαση του Νόμου, ενώ δεν ήταν πλέον δικαιούχοι.

Επίσης το Υπουργείο αναφέρει ότι ο κατάλογος των δικαιούχων θα αναθεωρείται σε συνεχή βάση με σκοπό το διαρκή έλεγχο, την αξιοκρατική και νόμιμη παραχώρηση του επιδόματος, η οποία πλέον γίνεται στη βάση των δεδομένων των καθηκόντων που ασκεί το κάθε μέλος, χωρίς να συνεχίζεται, ενώ έχουν διαφοροποιηθεί τα καθήκοντά του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top