ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλησιάζει η ουσιαστική φάση της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό – Τετάρτη τα ξαναλένε Ναμί και Μαυρογιάννης

Πλησιάζει η ουσιαστική φάση της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό – Τετάρτη τα ξαναλένε Ναμί και Μαυρογιάννης

Νέα συνάντηση θα έχουν την Τετάρτη οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών για το Κυπριακό Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση οι δυο διαπραγματευτές θα ετοιμάσουν μια αποτύπωση της κατάστασης πραγμάτων για τους ηγέτες, προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Παράλληλα οι δυο διαπραγματευτές θα δουν και κάποιες εισηγήσεις σε σχέση με ΜΟΕ, οι οποίες θα υποβληθούν επίσης στους ηγέτες για λήψη απόφασης.

Ερωτηθείσα από το ΚΥΠΕ αν μετά τη συνάντηση των ηγετών στις 28 Μαϊου αναμένεται να ανακοινωθούν νέα ΜΟΕ, αρμόδια πηγή απάντησε πως αυτό θα γίνει “αν έχουν ωριμάσει και συμφωνηθεί”, σημειώνοντας πως οι διαπραγματευτές επεξεργάζονται τις εισηγήσεις που θα κάνουν.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει χθες πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ζήτησαν από τους διαπραγματευτές να ετοιμάσουν ένα ενιαίο κατάλογο με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής. Πρόσθεσε πως ο κατάλογος θα τεθεί ενώπιον των ηγετών, οι οποίοι έχουν και την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίσουν ποια θα υιοθετήσουν ή όχι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top