ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Σημαντική εξέλιξη η χθεσινή ανακοίνωση της Τρόικας

ΥΠΟΙΚ: Σημαντική εξέλιξη η χθεσινή ανακοίνωση της Τρόικας

Για σημαντικό βήμα στην πορεία εφαρμογής ενός προγράμματος μεταρρύθμισης και εξυγίανσης της κυπριακής οικονομίας, έκανε σήμερα λόγο ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή κοινή ανακοίνωση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ περί επίτευξης συμφωνίας, σε επίπεδο κλιμακίων, σε ότι αφορά την αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 5th Nicosia Economic Congress, ο κ. Γεωγιάδης είπε ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, ενώ ευχαρίστησε τη Βουλή «που με την πρόσφατη απόφαση – ευθύνης σε σχέση με τις νομοθεσίες που εκκρεμούσαν επιτρέπει την πραγματοποίηση ενός σημαντικού βήματος στην πορεία της εφαρμογής ενός προγράμματος μεταρρύθμισης και εξυγίανσης της κυπριακής οικονομίας».

Είπε επίσης ότι «είχαμε χειροπιαστά δείγματα προόδου να παρουσιάσουμε στους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήταν στην Κύπρο πρόσφατα».

«Αυτή η πρόοδος έχει πλέον καταγραφεί και θα επιτρέψει την απόδοση θετικού προσίμου και από το Eurogroup και αυτό με τη σειρά του θα έχει περαιτέρω θετικές επιπτώσεις τόσο σε σχέση με την εφαρμογή και στην Κύπρο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ όσο και γενικότερα για την παραπέρα ενίσχυση, βελτίωση της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κλίματος και τελικά των προοπτικών ανάκαμψης της οικονομίας μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις υποδείξεις για τις επόμενες δράσεις, ο Υπουργός είπε ότι «είναι τα γνωστά ζητήματα που συναποτελούν τις σημαντικές εκείνες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες θα πρέπει τους επόμενους μήνες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος να καταγραφεί σημαντική πρόοδος».

Κληθείς να διευκρινίσει τη χθεσινή του δήλωση περί δημιουργίας νέας κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με τη Cyta, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «για να ιδιωτικοποιηθεί ένας δημόσιος οργανισμός θα πρέπει πρώτα να γίνει εταιρεία».

Σημείωσε περαιτέρω ότι η διαδικασία αποκρατικοποίησης «είναι σε πλήρη εξέλιξη», όπως επίσης, πρόσθεσε «και ο διάλογος με τους εργαζομένους».  «Δεν είμαστε όμως σε εκείνο το στάδιο ακόμη που θα μου επέτρεπε να δώσω λεπτομέρειες σε σχέση είτε με τα χρονοδιαγράμματα είτε με τη μορφή της προωθούμενης αποκρατικοποίησης», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, « αυτό που ισχύει και παραμένει στόχος είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τόπο μας, ειδικά σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες και τα λιμάνια, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της αποδοτικότητας μέσω σύγχρονου management που επιβάλλεται να έχουν τέτοιο οργανισμοί».

«Είναι βεβαίως και η εξυπηρέτηση άλλων στόχων της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως η περαιτέρω μείωση του χρέους και παραμένει ξεκάθαρη και η δέσμευση αλλά και η δυνατότητα απόλυτης διασφάλισης των εργαζομένων», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η διαδικασία της απόφασης για την τρίτη θανατική ανάκριση, για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποιος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από την γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top