ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΠΟΑΣ καταδικάζει την στάση της Κυβέρνησης ως προς τις κρατικοποιήσεις

Η ΠΟΑΣ καταδικάζει την στάση της Κυβέρνησης ως προς τις κρατικοποιήσεις

Η ΠΟΑΣ καταδικάζει την άρνηση της κυβέρνησης για διεξαγωγή του απαιτούμενου διαλόγου για τις κρατικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών και ευχαριστεί στην Βουλή “που δεν έπραξε το ίδιο και την καλούμε όπως συνεχίσει τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις”.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣ αναφέρει πως “οι ισχυρισμοί του Υπουργού Οικονομικών ότι αυτό που συζητείται είναι η οικονομική και διοικητική διαχείριση των Οργανισμών και ότι δεν επηρεάζονται οι εργαζόμενοι και γι’ αυτό δεν έχουν λόγο επί του Νομοσχεδίου, είναι το λιγότερο ατυχείς και επιπόλαιοι”.

 

“Ήταν και παραμένει η διαχρονική μας θέση ότι, αυτό που χρειάζονται οι Ημικρατικοί Οργανισμοί είναι εκσυγχρονισμό, εξορθολογισμό της δομής τους, εξυγίανση, πάταξη της διαφθοράς και της διασπάθισης των πόρων του”, προσθέτει η ΠΟΑΣ.

Αναφέρει ότι “τα όποια θετικά προς αυτήν τη κατεύθυνση περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, π.χ. κάποια προβλεπόμενα στο μέρος 5 και 6 του Νομοσχεδίου που αφορούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών (διορισμοί - νομικές – αστικές ευθύνες κ.α.) μπορούν εύκολα να ενταχθούν στο υφιστάμενο καθεστώς των Οργανισμών”.

Πέραν τούτου, συνεχίζει η ΠΟΑΣ, “ θα εμπλέξει τους Ημικρατικούς Οργανισμούς στις δαιδαλώδεις και γραφειοκρατικές κυβερνητικές διαδικασίες και σε αποφάσεις από αναρμόδιους, πλήττοντας ριζικά την ευελιξία και αποτελεσματικότητα των Οργανισμών”.

Η ΠΟΑΣ αναφέρει ότι “τα όσα άλλα λέγονται ή προτείνονται μέσα από το Νομοσχέδιο είναι εκ του πονηρού και στόχος είναι ένας και μοναδικός, να περιέλθουν οι Οργανισμοί στην απόλυτη εξουσία και έλεγχο της Κυβέρνησης, για να μπορεί να διαλύει, να πωλεί, να συγχωνεύει ή να ιδρύει νέους Οργανισμούς”.

Προσθέτει ότι “αυτά που απεκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικών στο Συνέδριο της ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για την CYTA και για την δημιουργία νέας κρατικής εταιρείας, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές”.

Η ΠΟΑΣ αναφέρει ότι “αυτή η νέα επινόηση της Κυβέρνησης για να δημιουργήσει δίοδο προς τις Ιδιωτικοποιήσεις και για να αποφύγει τα Συνταγματικά κωλύματα που προκύπτουν από την ενδεχόμενη πώληση Ημικρατικών Οργανισμών, δημιουργεί επιπρόσθετες ανησυχίες τόσο στους Εργαζόμενους όσο και στη Κοινωνία”.

“Καλούμε τα Κοινοβουλευτικά κόμματα όπως μη γίνουν συνεργοί σ’ αυτή τη νέα μεθόδευση της Κυβέρνησης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να ανακοπούν οι ύποπτες ενέργειες και σχεδιασμοί που εξυπηρετούν συμφέροντα ξένα προς δημόσιο όφελος”, αναφέρει η ΠΟΑΣ η οποία σημειώνει ότι “οι εργαζόμενοι δεν θα παραμείνουν απαθείς θεατές αυτών των μεθοδεύσεων”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top