ΚΟΣΜΟΣ

Αδιανόητο! Το «μαργαριτάρι της ερήμου» στο έλεος των Τζιχαντιστών

Αδιανόητο! Το «μαργαριτάρι της ερήμου» στο έλεος των Τζιχαντιστών

Παρά τις σημαντικές επιτυχίες των Τζιχαντιστών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, εμφανίζεται αισιόδοξος - Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να στείλει όπλα στο Ιράκ

Ύστερα από την κατάληψη της Παλμύρας, αυτής της ιστορικής πόλης με τα παγκοσμίου φήμης αρχαία μνημεία, το Ισλαμικό Κράτος κατέχει περίπου το 50 τοις εκατό του συριακού εδάφους και έχει τον απόλυτο έλεγχο των συνόρων της χώρας με το Ιράκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, το ένα τρίτο από τους 200.000 κατοίκους της πόλης έχουν τραπεί σε φυγή, ενώ την Πέμπτη, φωτογραφίες που δημοσίευσαν Τζιχαντιστές στο διαδίκτυο τους έδειχναν να ποζάρουν πότε ανάμεσα στις αρχαιότητες της πόλης και πότε ανάμεσα στα νεκρά θύματά τους.

Στη Συρία, δυνάμεις πιστές στον Μπασάρ αλ Ασάντ δηλώνουν αποφασισμένες να προστατέψουν τις περιοχές φυσικού αερίου που βρίσκονται βόρεια της Παλμύρας και τροφοδοτούν το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε εχτές η τρομοκρατική οργάνωση μέσω διαδικτύου, τα τελευταία κυβερνητικά στρατεύματα έχουν απομακρυνθεί από την πόλη, που είναι γνωστή ως «μαργαριτάρι της ερήμου», ενώ οι Τζιχαντιστές έχουν καταλάβει και την αεροπορική βάση που βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι μαχητές κατέλαβαν την Πέμπτη και την φυλακή Ταδμούρ, απελευθερώνοντας δεκάδες ομοϊδεάτες τους που φωτογραφήθηκαν να πανηγυρίζουν στους δρόμους της πόλης.

Η δεύτερη στρατηγική επιτυχία των Τζιχαντιστών μέσα σε πέντε μέρες, μετά από την κατάληψη της πόλης Ραμάντι στο Ιράκ, έχει προκαλέσει ένα νέο κύμα προσφύγων και έχει εντείνει την ανησυχία στη δύση αναφορικά με την προέλαση του ΙΚ. Μάλιστα, έχουν εκφραστεί φόβοι ότι οι τζιχαντιστές θα επιχειρήσουν τώρα να επεκταθούν προς το δυτικό τμήμα της χώρας, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του συριακού πληθυσμού.

Η στρατηγική που ακολουθεί μέχρι τώρα ο διεθνής συνασπισμός με επικεφαλής την Αμερική για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους μόνο με αεροπορικές επιδρομές δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Ωστόσο, παρά τις σημαντικές επιτυχίες των Τζιχαντιστών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, εμφανίζεται αισιόδοξος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό The Atlantic ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως δεν έχει χαθεί η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top