ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία και πότε είναι οι σχολικές αργίες της νέας χρονιάς – ΠΙΝΑΚΑΣ

Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία και πότε είναι οι σχολικές αργίες της νέας χρονιάς – ΠΙΝΑΚΑΣ

Δεκαπέντε ημέρες έχουν απομείνει μέχρι να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και εκπαιδευτικοί και μαθητές αρχίζουν τις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022.

Η έναρξη των σχολικών μονάδων γίνεται με τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι επιστρέφουν στα σχολεία τους την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου. Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης θα επιστρέψουν στα σχολεία την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.

Μία εβδομάδα αργότερα θα επιστρέψουν στις τάξεις και τα παιδιά Δημοτικών και Νηπιαγωγείων και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δάσκαλοι επιστρέφουν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Το Υπουργείο Υγείας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχει αποστείλει στις σχολικές μονάδες τις εγκυκλίους και την καθοδήγηση για τη λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης πέρα από την προσπάθεια για ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία , εν μέσω πανδημίας, και τη στοχευμένη κάλυψη των όποιων κενών και αδυναμιών έχουν παρουσιαστεί στο προηγούμενο διάστημα, με τη νέα σχολική χρονιά έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται στη Δημοτική Εκπαίδευση μια σειρά από αναπτυξιακές πολιτικές και δράσεις που στοχεύουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση, βελτίωση και ενίσχυση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα:

1) Ανασχεδιασμός του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΔΡΑ.Σ.Ε. και επέκτασή του από 52 σε 92 δημοτικά σχολεία και από 32 σε 52 νηπιαγωγεία.

2) Ανασχεδιασμός και σημαντική ενίσχυση των πόρων που διατίθενται για ενισχυτική διδασκαλία των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία.

3) Εισαγωγή προγράμματος για ενισχυτική διδασκαλία με παροχή σημαντικού χρόνου σε μεγάλο αριθμό σχολείων που παρουσιάζουν διαχρονικά αυξημένα ποσοστά παιδιών με ρίσκο αναλφαβητισμού.

4) Προτεραιοποίηση της πολιτικής για ομαλή μετάβαση από την προδημοτική στο δημοτικό σχολείο και από το δημοτικό στο γυμνάσιο στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου δράσης.

5) Περαιτέρω ενίσχυση του ωρολογίου προγράμματος και του διαθέσιμου χρόνου διδασκαλίας στα μικρά τριθέσια σχολεία και όλα τα συμπλέγματα δύο τάξεων παγκύπρια.

6) Επιπρόσθετος χρόνος στον/στην υπεύθυνο/η τμήματος (αφορά τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Στ΄) για περαιτέρω ενδυνάμωση και ενίσχυση του μεντορικού ρόλου των εκπαιδευτικών σε σχέση με τα παιδιά του τμήματός τους.

Στην εγκύκλιο περιλαμβάνονται και οι σχολικές αργίες της νέας σχολικής χρονιάς:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top