ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προϋπολογισμός 2022: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση

Προϋπολογισμός 2022: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση

Ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η παρουσίαση του Προϋπολογισμού του 2022.


Είναι γεγονός ότι ο Προϋπολογισμός του 2022 προνοεί μια σημαντική δημοσιονομική διόρθωση και φαίνεται ότι οι μεγάλες απώλειες του ΑΕΠ του 2020 υπερκαλύπτονται.


Επιπρόσθετα, υπάρχουν ενδείξεις για επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω τόσο τον αρνητικό ρυθμό του 2020, όσο και ένα μεγάλο μέρος των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας.


Η Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων θα συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, διότι για εμάς η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί κορυφαία πολιτική πράξη.


Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση.
Η ψήφιση του προϋπολογισμού προϋποθέτει ότι η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει σε αυτόν μια σειρά από δικές μας προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να ικανοποιούν τις κοινωνικές μας ευαισθησίες.


Για εμάς ο Προϋπολογισμός πρέπει να ενθαρρύνει την ανάπτυξη αλλά ταυτόχρονα να ικανοποιεί και τις κοινωνικές ευαισθησίες, να στηρίζει τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τους νέους, την ανάπτυξη της υπαίθρου, των ορεινών, ημιορεινών, ακριτικών και μειονεκτικών περιοχών και της γεωργίας, την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, την αντιμετώπιση της μάστιγας των εκποιήσεων, την προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, την προστασία των συνεπών και σωστών δανειοληπτών από φαινόμενα υπερχρεώσεων και καταχρηστικών ρητρών, τη γεφύρωση της κοινωνικής ανισότητας μεταξύ των υψηλών και χαμηλών εισοδημάτων, τη μετάβαση στην κυκλική και πράσινη οικονομία, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των φαινομένων αισχροκέρδειας και τέλος την αποφασιστική πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς.


Ο Προϋπολογισμός του 2022 - είναι ίσως ο πιο σημαντικός μετά και τα όσα περάσαμε και ακόμα περνούμε με την πανδημία του κορονοϊού και - θα πρέπει να είναι συνυφασμένος και υποστηρικτικός προς το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ούτως ώστε να αξιοποιηθούν οι πόροι ύψους 1,2 δις ευρώ που θα διατεθούν στην Κύπρο για την περίοδο 2021-2026 από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Τις επόμενες εβδομάδες θα μελετήσουμε τον Προϋπολογισμό, θα ακούσουμε τις θέσεις της Κυβερνητικής πλευράς και θα υποβάλουμε τις δικές μας εισηγήσεις, στοχεύοντας στον εμβολιασμό του Προϋπολογισμού με εποικοδομητικές και ουσιαστικές προτάσεις, με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top