Ακυρώθηκε το SafePass σε χιλιάδες πολίτες που δεν έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Ακυρώθηκε το SafePass σε χιλιάδες πολίτες που δεν έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Στα 6,772 ανέρχονται τα άτομα στα οποία ακυρώθηκε το SafePass από χθες (18/10) μετά το σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση που πάρθηκε από την Κυβέρνηση, θα πρέπει να διενεργούν με δικά τους έξοδα PCR ή rapid test που να έχει ισχύ 72 ώρες, ώστε να εξασφαλίζουν το SafePass.

Επιπρόσθετα, από τα σχεδόν 11 χιλιάδες άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση, 523 από αυτά απεβίωσαν με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, άλλα 1,942 νόσησαν με κορωνοϊό και έτσι πρέπει να περάσει το διάστημα των έξι μηνών για να μπορούν να ολοκληρώσουν το εμβολιαστικό τους σχήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 1,457 πρόσωπα προχώρησαν σε εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση και κατέχουν πλέον το SafePass.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.