Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για παράταση της πανδημίας - Θα μας ταλαιπωρεί όλο το 2022

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για παράταση της πανδημίας - Θα μας ταλαιπωρεί όλο το 2022

Την παράταση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός «βλέπουν» στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Εκτιμούν μάλιστα ότι η πανδημία «θα συνεχιστεί ένα χρόνο περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε» να διαρκέσει – δηλαδή θα παραταθεί ως το τέλος του 2022 (!) – και αυτό γιατί οι φτωχές χώρες δεν λαμβάνουν τα εμβόλια που έχουν ανάγκη.

Σήμερα λιγότερο από το 5% του πληθυσμού της Αφρικής έχει ανοσοποιηθεί κατά του κορονοϊού, έναντι του 40% στις περισσότερες άλλες ηπείρους. Επίσης, η μεγάλη πλειονότητα των εμβολίων κατά της Covid-19 – σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ People’s Vaccine – έχει δοθεί σε χώρες με υψηλά ή άνω του μέσου εισοδήματα, ενώ στην Αφρική έχει χορηγηθεί μόλις το 2,6% των δόσεων που έχουν γίνει παγκοσμίως.

Αυτή λοιπόν η ανισομετρία στην ανοσοποίηση, όπως αναφέρει ο ΠΟΥ, ενδεχομένως να επηρεάσει την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό εξήγησε σε πρόσφατες δηλώσεις του και ο δρ Μπρους Έιλγουορντ, αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σημειώνοντας ότι η πανδημία του κορονοϊού θα μπορούσε «εύκολα να παραταθεί ως αργά το 2022».

Κάλεσε μάλιστα τις πλούσιες χώρες να προσφέρουν τη σειρά τους στις φτωχές ώστε οι φαρμακευτικές εταιρείες να δώσουν προτεραιότητα στις χαμηλότερου εισοδήματος χώρες. Ο δρ Μπρους Έιλγουορντ επισήμανε ότι οι πλούσιες χώρες πρέπει να ελέγξουν και πού βρίσκονται σε ό,τι αφορά τις δωρεές τους σε εμβόλια βάσει των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει.

«Μπορώ να σας πω ότι δεν βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», τόνισε. «Πρέπει πραγματικά να εντείνουμε τους ρυθμούς, διαφορετικά ξέρετε τι θα συμβεί; Αυτή η πανδημία θα συνεχιστεί ένα χρόνο περισσότερο από όσο θα έπρεπε», υπογράμμισε ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE