ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ερευνούν και τον ιδιοκτήτη των 114 χιλιάδων σφαιρών στην Λεμεσό οι Αρχές – Πολυμέτωπη η υπόθεση

Ερευνούν και τον ιδιοκτήτη των 114 χιλιάδων σφαιρών στην Λεμεσό οι Αρχές – Πολυμέτωπη η υπόθεση

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις Αρχές για τον τεράστιο αριθμό σφαιρών και φυσιγγίων που κλάπηκαν στην Λεμεσό, με τη μεγαλύτερη ανησυχία να στρέφεται στο που θα καταλήξουν τα κλοπιμαία.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού ξεψαχνίζουν υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, έτσι ώστε να συλλέξουν όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline δεν αποκλείεται εντός των ημερών η επανασύλληψη δύο προσώπων που βρίσκονται ήδη υπό κράτηση για υπόθεση παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.

Όπως ανάφερε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου για τους δύο ύποπτους: «Ήδη έχουμε κάποια άτομα που βρίσκονται υπό κράτηση από δυο ξεχωριστές υποθέσεις, όπου πρόσφατα βρέθηκε στην κατοχή τους αριθμός σφαιρών και προσπαθούμε να δούμε αν συνδέονται με αυτήν την ποσότητα κλοπής». Η σύνδεση των υπόπτων με τα κλοπιμαία θα γίνει μετά από εξετάσεις που θα διενεργηθούν για τον ακριβή τύπο σφαιρών και κατά πόσο είναι ο ίδιος τύπος με αυτές που εντοπίστηκαν στις οικίες των προσώπων που τελούν υπό κράτηση.

Υπενθυμίζουμε ότι η μεγάλη κλοπή αφορά 200 κιβώτια φυσιγγίων που περιείχαν 50 χιλιάδες φυσίγγια κυνηγετικών όπλων αξίας 11 χιλιάδων ευρώ, καθώς και 114 κιβώτια που περιείχαν 114 χιλιάδες σφαίρες όπλου 9mm αξίας 17,000 ευρώ.

Έρευνες και στον ιδιοκτήτη

Όσο αφορά τις σφαίρες 9mm ερευνάται από τις Αρχές κατά πόσο ο ιδιοκτήτης, ο οποίος είναι αδειούχος οπλοπώλης και εισαγωγέας/εξαγωγέας οπλισμού και πυρομαχικών, είχε στην κατοχή του νόμιμα τις εν λόγω σφαίρες καθώς δεν πρόκειται για άτομο που συνεργάζεται με την Αστυνομία ή την Εθνική Φρουρά και όπως ισχυρίστηκε ο σκοπός του εμπορεύματος ήταν η διαμετακόμιση του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας για να εξακριβωθεί η νομιμότητα του η Αστυνομία συνεργάζεται και με το Τελωνείο, όπου θα δοθούν απαντήσεις για τους ελέγχους που δεν υποβλήθηκαν αλλά και γιατί το εν λόγω εμπόρευμα έφυγε από το λιμάνι και κατέληξε στον οπλοπώλη.

Πολυμέτωπη υπόθεση

Οι Αρχές μάλιστα έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία με το εργοστάσιο που κατασκεύασε τις σφαίρες, το οποίο βρίσκεται σε ευρωπαϊκή χώρα και αναμένουν έκθεση που θα επιτελέσει σημαντικό στοιχείο στις έρευνες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top