ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το δεύτερο 15ήμερο Ιουλίου θα βρίσκεται στην Κύπρο το κλιμάκιο τεχνοκρατών του ΔΝΤ

Το δεύτερο 15ήμερο Ιουλίου θα βρίσκεται στην Κύπρο το κλιμάκιο τεχνοκρατών του ΔΝΤ

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην εφαρμογή τόσο του νόμου για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων όσο και του πλαισίου αφερεγγυότητας, αλλά και στην πρόοδο που έχει γίνει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Το δεύτερο 15ήμερο Ιουλίου θα βρίσκεται στην Κύπρο το κλιμάκιο τεχνοκρατών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την επόμενη αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Κύπρο Vincenzo Guzzo.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην εφαρμογή τόσο του νόμου για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων όσο και του πλαισίου αφερεγγυότητας, αλλά και στην πρόοδο που έχει γίνει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Guzzo είπε ότι την Παρασκευή, 19 Ιουνίου, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο του ΔΝΤ για να εγκρίνει την εκταμίευση των δύο δόσεων που εκκρεμούν.

Η επιτυχής ολοκλήρωση των αξιολογήσεων θα επιτρέψει την εκταμίευση συνολικού ποσού περίπου €280 εκατομμυρίων, σημείωσε.

Όσον αφορά στο πού θα επικεντρωθεί η επόμενη αξιολόγηση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Κύπρο είπε στο ΚΥΠΕ ότι οι συζητήσεις στην επόμενη αξιολόγηση κατά πάσα πιθανότητα θα επικεντρωθούν στα εξής: α) "στην εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων και του πλαισίου αφερεγγυότητας" και β) "στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν στόχο να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών και να στηρίξουν την ανάπτυξη".

Ερωτηθείς κατά πόσον έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία άφιξης του κλιμακίου τεχνοκρατών του ΔΝΤ στην Κύπρο, ο κ. Guzzo δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η ημερομηνία άφιξης της αποστολής του ΔΝΤ οριστικοποιείται αυτή την περίοδο, σημειώνοντας πως είναι πιθανόν το κλιμάκιο να βρίσκεται στο νησί το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε αρμόδια πηγή στο ΚΥΠΕ έχει συμφωνηθεί μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Τρόικας το πλαίσιο για την πακετοποίηση και την πώληση δανείων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε τρίτους (loan securitization). Συμφωνία που αποτελούσε προαπαιτούμενο (prior action) για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Το πλαίσιο αναμένεται να τεθεί για έγκριση εντός Ιουνίου ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Εξάλλου, η συνεδρία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης που εκκρεμεί από την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, εντός Απριλίου, θα γίνει στις 18 Ιουνίου και η εκταμίευση της αναμένεται τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top