ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έξω από το Υπ. Οικονομικών οι απολυμένοι των Κυπριακών Αερογραμμών

Έξω από το Υπ. Οικονομικών οι απολυμένοι των Κυπριακών Αερογραμμών

Από τις 9:00 το πρωί, οι απολυθέντες εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιούν διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΥΝΥΚΑ (ΣΕΚ),  ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ΣΥΠΚΚΑ, ΑΣΥΣΕΚΑ,  οι απολυθέντες εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν ανταποκρίνεται σε επανειλημμένες γραπτές και τηλεφωνικές εκκλήσεις, των εκπροσώπων τους, για καθορισμό συνάντησης ώστε να συζητηθούν περαιτέρω αριθμός θεμάτων που τους  αφορούν.

Προστίθεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί στην καταβολή των ωφελημάτων των απολυθέντων εργαζομένων παρόλο που η Βουλή αποδέσμευσε το απαραίτητο ποσό από 4/5/2015 και ότι η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Οικονομικών, ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων θα καταβληθούν άμεσα δεν υλοποιήθηκε προκαλώντας δικαιολογημένη δυσαρέσκεια  στους εργαζομένους.

Όπως σημειώνεται, πρόσθετα στη βάση των όσων συζητήθηκαν στις επαφές που έγιναν με τον ΠτΔ και τον Υπουργό Οικονομικών θα πρέπει να εξεταστούν περαιτέρω και τα πιο κάτω θέματα:

1. Εργοδότηση αριθμού πρώην εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών για κάλυψη αναγκών του κράτους σε προσωπικό. Οι εξαγγελίες για απορρόφηση των εργαζομένων των Ημικρατικών Οργανισμών από το κράτος, είναι ορθές, αλλά παράλληλα δημιουργούν ηθική υποχρέωση για ανάλογη μεταχείριση και προς τους εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών.

2. Πλήρης απόδοση του Ταμείου Προνοίας αφού με βάση τις προωθούμενες ρυθμίσεις,  τυγχάνουν σημαντικών αποκοπών σε σχέση με όσους αποχώρησαν μέχρι και το 2012.

3. Ίση μεταχείριση των τελευταία απολυθέντων εργαζομένων με όσους αποχώρησαν πριν από τον Οκτώβριο του 2012. Όσοι αποχώρησαν από τον Οκτώβριο του 2012 δεν έλαβαν οποιαδήποτε πρόσθετη αποζημίωση πλεονασμού, όπως συνέβηκε παλαιότερα με τους 1400 και πλέον αποχωρήσαντες.

"Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό το κράτος, να κατανοήσει και να αναγνωρίσει τις βαρύτατες διαχρονικές ηθικές  ευθύνες του, έναντι της διαχείρισης μιας κατεξοχήν κρατικής εταιρείας που κατέληξε στο κλείσιμο ρίχνοντας τους εργαζόμενους στην ανεργία. Με βάση τα πιο πάνω θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια πίστωσης, όποτε αναμένουμε τον καθορισμό συνάντησης στις αμέσως επόμενες μέρες. Οι εργαζόμενοι που ρίχθηκαν στην ανεργία δικαιούνται της προτεραιότητας της πολιτείας στα θέματα που τους απασχολούν" σημειώνεται.

Φωτό αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top