ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Κλείδωσε» η συνάντηση Χατζηπαντέλα με Επιδημιολόγους - Στο προσκήνιο η αυστηροποίηση των μέτρων

«Κλείδωσε» η συνάντηση Χατζηπαντέλα με Επιδημιολόγους - Στο προσκήνιο η αυστηροποίηση των μέτρων

Τη Δευτέρα (22/11), ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, θα προεδρεύσει σύσκεψης με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, στο Υπουργείο Υγείας (αίθουσα συσκέψεων, 9ος όροφος) στις 15:00 το απόγευμα. 

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις για τις τελικές αποφάσεις που θα παρθούν. 

Κοινή είναι η άποψη ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι εξειδικευμένα και να έχουν συγκεκριμένη στόχευση και να αποσκοπούν. Συνεπώς, οριζόντιες λύσεις δεν θα πρέπει να αναμένονται, τουλάχιστον στο παρόν σημείο.

Ένα άλλο κοινό στοιχείο είναι η άποψη ότι θα πρέπει να αποφευχθούν μέτρα που θα πλήξουν την οικονομία σ᾽αυτή τη συγκυρία, αλλά την ίδια ώρα διατυπώνεται η θέση ότι θα πρέπει να γίνουν προληπτικές κινήσεις τώρα που θα αποτρέψουν περαιτέρω επιδείνωση και σκληρότερα μέτρα κατά την εορταστική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέτρα στο χώρο του λιανικού εμπορίου και της εστίασης δεν θα πρέπει να αναμένονται. Γίνονται όμως σκέψεις για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων σε κοινωνικές συνάξεις και διάφορες οικογενειακές εκδηλώσεις.

Προς το παρόν δεν υπάρχει οποιαδήποτε θέση προς συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά όλοι τονίζουν ότι επιβάλλεται η λήψη στοχευμένων μέτρων εκεί όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διασποράς του ιού. Το πρόωρο κλείσιμο των σχολείων είναι επίσης μια εισήγηση που διατυπώνεται αλλά η όποια απόφαση θα ληφθεί σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top