ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Όταν είχα πάει σε κάποια εκκλησία δέχθηκα επίθεση, οι ψαλτάδες είναι εκείνοι που δεν φορούν μάσκα»

Δρ. Καραγιάννης: «Όταν είχα πάει σε κάποια εκκλησία δέχθηκα επίθεση, οι ψαλτάδες είναι εκείνοι που δεν φορούν μάσκα»

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Κύπρο, με τα κρούσματα ν’ ανεβαίνουν σε καθημερινή βάση.

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της ΣΤΕΕ, Πέτρος Καραγιάννης, μίλησε στην «Πρώτη ενημέρωση» για την κατάσταση που επικρατεί.

«Διαβλέπω ότι πρέπει να γίνει κάτι. Τι θα πρέπει να γίνει θα το συζητήσουμε τη Δευτέρα. Δεν χρειάζονται πολύ αυστηρά μέτρα. Θα πρέπει να εστιάσουμε στους εμβολιασμούς και στις τρίτες δόσεις. Αυτά θα αναχαιτίσουν την πορεία του ιού. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το Ισραήλ. Κοντεύουμε στα Χριστούγεννα και εδώ τονίζουμε επανειλημμένα τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να τηρούνται. Το 1/4 των κρουσμάτων είναι σε παιδιά κάτω των 18 ετών και ένα πολύ πιο μεγάλο είναι σε χώρους εργασίας και όχι κατ’ επέκταση σε χώρους εκδηλώσεων. Έτσι για να μην δημιουργούμε ένα αίσθημα αβεβαιότητας. Υπήρξαν μεταδόσεις σε επιχειρήσεις και σε γραφεία. Επομένως μέχρι στιγμής δεν είχαμε κρούσματα σε θέατρα, κινηματογράφους. Είναι σε χώρους που ο κόσμος συγχρωτίζεται. Η τηλεργασία έπεσε στο τραπέζι. Και για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Για τα γήπεδα δεν έχει συζητηθεί τίποτα. Εάν πέσει στο τραπέζι θα το συζητήσουμε», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ήμουν από τους πρώτους που έθιξα το θέμα της τρίτης δόσης για το εμβόλιο στο Προεδρικό. Είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τη μετάδοση του ιού. Το στήριξε και ο Φάουτσι στην Αμερική αυτό. Και ο ΕΜΑ. Πάντοτε περιμένουμε να μας πει ο ΕΜΑ τι να κάνουμε και αυτοπυροβολούμαστε στα πόδια. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τη δική μας πρωτοβουλία, όπως κάναμε και με το AstraZeneca. Το έψαξα γιατί με ρωτούν πολλοί για τις παρενέργειες μετά την τρίτη δόση και είναι πολύ-πολύ ήπιες παρενέργειες».

Καταληκτικά σημείωσε πως «πρέπει να σας πω ότι είναι πραγματικότητα. Ο ψηλότερος αριθμός κρουσμάτων είναι από 20 μέχρι 50 χρονών. Είναι πασιφανές πλέον ότι το στέλεχος είναι ιδιαίτερα νοσογόνο. Δεν αφήνει κανέναν πίσω. Όπως μας είπαν και τη Δευτέρα είναι σχεδόν όλα συμπωματικά. Όταν είχα πάει σε κάποια εκκλησία δέχθηκα επίθεση γιατί να υπάρχουν περιορισμοί στις εκκλησίες και ότι ο αέρας είναι ιερός. Τα στοιχεία τώρα που μας έδειξαν δεν δείχνουν κρούσματα στις εκκλησίες. Πρέπει να φορούμε τις μάσκες μας και μέσα και έξω στο προαύλιο. Οι ψαλτάδες είναι εκείνοι που δεν φορούν μάσκα. Δεν βλέπω να γίνεται έλεγχος των SafePass σε αυτούς τους χώρους».

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top